Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να φτάσουμε παντού

Οι εξελίξεις «τρέχουν» κυριολεκτικά, με την άρχουσα τάξη στη χώρα μας και διεθνώς να προσπαθεί να υποτάξει τους λαούς. Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες πρέπει να πρωτοστατήσουν για την πιο πλατιά ενημέρωση και ενεργοποίηση του κάθε εργαζόμενου, σε κάθε χώρο δουλιάς, σε κάθε γειτονιά της χώρας. Αύριο με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι, με τη μεγάλη πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ, να απευθυνθούν στις λαϊκές οικογένειες, να μιλήσουν για τη διέξοδο στα οξυμένα προβλήματα, να φέρουν πιο κοντά την πολιτική πρόταση του Κόμματος.

Η περίοδος που διανύουμε σημαδεύεται από σημαντικά γεγονότα, που θα επιδεινώσουν παραπέρα τη θέση λαϊκών στρωμάτων, ενώ θα είναι και περίοδος ισχυρής πλύσης εγκεφάλου και ιδεολογικοπολιτικής χειραγώγησης από την πλευρά της κυβέρνησης και των μηχανισμών της κυρίαρχης τάξης. Οι λόγοι πολλοί. Η προεδρία της χώρας στην ΕΕ, η οποία ξεκίνησε και παρουσιάζεται ως το «μέγα επίτευγμα» που θα ωφελήσει το λαό, την ώρα που προετοιμάζει αυτή η προεδρία νέα επίθεση στα δικαιώματά του. Ο προετοιμαζόμενος ιμπεριαλιστικός πόλεμος, που θα αιματοκυλήσει και πάλι το λαό του Ιράκ, και όπου η κυβέρνηση ξαναδίνει «γην και ύδωρ» στις ΗΠΑ για να τον διεξαγάγουν. Ολα αυτά θα επιδιωχτεί ο λαός μας να τα δεχτεί ως δεδομένα, και μάλιστα ως «επιτυχή συμμετοχή στο διεθνές γίγνεσθαι».

Με νέα ποιότητα στη δουλιά μας, χρειάζεται να σπάσουμε τον τοίχο της παραπληροφόρησης, να αναδείξουμε τα νέα δεινά που φέρνει η ΕΕ στους λαούς. Το χτύπημα στις κατακτήσεις και στο δικαίωμα στη δουλιά, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Πρόνοια, στην Υγεία, στην Παιδεία, σε κάθε πτυχή της ζωής που το κεφάλαιο με τις αναδιαρθρώσεις που προωθεί γυρίζει τους εργαζόμενους αιώνες πίσω. Η χωρίς όρια δράση μέσα στο λαό δεν αρκεί, στις σημερινές συνθήκες, να μένει στην καταγραφή ή στην καταγγελία της κατάστασης που βιώνουν οι εργαζόμενοι. Απαιτείται να γίνουν βήματα μέσα από την πάλη στα επιμέρους μέτωπα που αναδεικνύονται, να προβάλλεται η συνολική εναλλακτική πρόταση που προτείνουν οι κομμουνιστές. Δηλαδή, μέσα από την οικοδόμηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου να φτάσουμε στην κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας για τη λαϊκή οικονομία.

Το διάστημα που έχουμε μπροστά μας, με την πολύμορφη λαϊκή παρέμβαση που οργανώνεται από τη «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», το ΠΑΜΕ και άλλους φορείς, με αφορμή την εξάμηνη προεδρία στην ΕΕ, την εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, πρέπει να μετρήσουμε νέους αγωνιστές, νέες κερδισμένες συνειδήσεις. Πρώτα και κύρια εργάτες και εργάτισσες, νεολαίους που θα μπουν μπροστά στο αντιπάλεμα της σημερινής σκληρής πραγματικότητας και στην προώθηση του άλλου δρόμου για το λαό μας. Και αυτή την Κυριακή με το «Ρ» και το ειδικό ένθετο με τις θέσεις του Κόμματος για την Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ, με την Οικονομική Εξόρμηση και την ένταση στην πολιτική δράση, δεν πρέπει να μείνει χώρος δουλιάς, σπίτι, λαϊκή οικογένεια που να μη φτάσει η φωνή μας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ