Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 12 Γενάρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8471


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ νέων αντιλαϊκών μέτρων και πολεμικών συγκρούσεων

Σε ειδικό ένθετο οι θέσεις του ΚΚΕ για την Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Το ΚΚΕ, αναλύοντας τους στόχους της Ελληνικής Προεδρίας το εξάμηνο αυτό, αλλά και γενικότερα τις επιδιώξεις της ΕΕ, προβάλλει στο κίνημα συγκεκριμένους στόχους συσπείρωσης και πάλης:

1 Αντίθεση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράκ. Μη εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτόν.

2 Αντίθεση στη διεύρυνση της ΕΕ και την ευρωδιχοτόμηση της Κύπρου. Αξιοποίηση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων προς όφελος του εργατικού κινήματος.

3 Συσπείρωση ενάντια στις αναδιαρθρώσεις των εργασιακών σχέσεων, της Κοινωνικής Ασφάλισης, που προωθούνται από την ΕΕ, την κυβέρνηση και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

4 Ανάπτυξη του αγροτικού μαζικού κινήματος, που θα συσπειρώνει τη μικρομεσαία αγροτιά, σε σύγκρουση και ρήξη με την ΚΑΠ.

5 Διαμόρφωση ενός παλλαϊκού κινήματος για ριζικές αλλαγές στην Παιδεία και την κοινωνία.

6 Ανάπτυξη και συντονισμός των μαζικών κινήσεων και κινημάτων σε ένα δημοκρατικό, αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο, ενάντια στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία.

Το ΚΚΕ θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην οργάνωση της λαϊκής αντίστασης και πάλης, για κοινή ή παράλληλη δράση πάνω στα σοβαρά αυτά προβλήματα που προωθεί η Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ.

ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Motion Team

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μια μεγάλη προσφορά στο ΚΚΕ

Σε μια εποχή, που, όπως ισχυρίζονται αρκετοί, όλα πουλιούνται και αγοράζονται, συνειδήσεις και συμπεριφορές - αυτό τουλάχιστον προβάλλεται πανταχόθεν μέσα από κυρίαρχες ιδεολογίες και Μέσα - το άλλο, που κινείται, αγωνίζεται και συμπεριφέρεται διαφορετικά, δεν προβάλλεται.

Κι όμως, αυτό το άλλο, υπάρχει. Υπάρχουν συμπεριφορές και στάσεις, που επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά ότι οι πρωτοποριακές, ριζοσπαστικές ιδέες και στάσεις ζωής έχουν αντοχή και βιωσιμότητα.

Στις μέρες μας, η ευγενική χειρονομία να δοθούν στο ΚΚΕ οι κόποι μια ζωής, για την αγορά γραφείων 400 τ.μ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (1ος και 2ος όροφος, στην οδό Φ. Δραγούμη 16), αποκτά χαρακτηριστικά ακραίου ηρωισμού και αποτελεί απόδειξη ότι συνεχίζουν να υπάρχουν άνθρωποι, ότι οι ρίζες του ΚΚΕ είναι βαθιές.

«Το Κόμμα,

μυριάδες ώμοι συμπαγείς

ο ένας με τον άλλον γερά σφιγμένοι.

Κόμμα η Αθανασία του αγώνα μας».

Η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ ευχαριστεί για τη μεγάλη προσφορά και υπόσχεται να συνεχίσει ακόμη πιο έντονα τον αγώνα, για να δυναμώσει η αντίσταση και να βρει προοπτική η ελπίδα.


ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Μέλη και υποστηρικτές των εργατικών συνδέσμων Αυστραλίας «ΑΤΛΑΣ» Σίδνεϊ και «ΣΩΚΡΑΤΗΣ» Νιουκάστλ στέλνουν στην Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών του ΚΚΕ 3.500 δολάρια Αυστραλίας, για την ενίσχυση της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚόμματοςΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ξανά στους δρόμους

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες της Θεσσαλίας, αρχίζοντας με τη μαζική τους συμμετοχή στα συλλαλητήρια Καρδίτσας και Τρικάλων, στις 23 Γενάρη και στις 2 Φλεβάρη, στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΑΣΥ, στη Θεσσαλονίκη


ΣΕΛ.  16   -   17
Το «ψηφιδωτό» της σύγχρονης εκμετάλλευσης

Διευθέτηση εργάσιμου χρόνου, ευελιξία, μερική απασχόληση, μονόπλευρη λιτότητα. Ενα μικρό αφιέρωμα στις σύγχρονες μορφές, ακόμη μεγαλύτερης εκμετάλλευσης των εργαζομένων


ΣΕΛ.  6   -   7
ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Διαχρονικό έλλειμμα 200 κρεβατιών

Σοβαρές ελλείψεις διαθέσιμων κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αντιμετωπίζει η χώρα μας, ενώ, περίπου, 100 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν «κλειστές», κυρίως εξαιτίας της έλλειψης του απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού


ΣΕΛ.  19


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org