Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΜΙΛΟΥ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Στο ... σφυρί και ο «Γαλιλαίος»

Αλλη μια κερδοφόρα θυγατρική εταιρία του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) βγάζει στο σφυρί η κυβέρνηση, μετά το ξεπούλημα της «Ολύμπικ Κέτερινγκ» στον όμιλο «Everest» και εν μέσω διαπραγματεύσεων με τον όμιλο Στ. Ρέστη, για την εκχώρηση του πτητικού έργου της ΟΑ.

Η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών ανακοίνωσε και επίσημα χτες την έναρξη διαγωνισμού για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της «Γαλιλαίος Ελλάς ΑΕ». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρία με ειδίκευση σε συστήματα ηλεκτρονικών κρατήσεων εισιτηρίων και άλλων υπηρεσιών στον κλάδο του τουρισμού και των μεταφορών. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που δίνει η ίδια η κυβέρνηση, η εταιρία κατέχει ηγετική θέση στην αγορά, με κέρδη προ φόρων 3 εκατ. ευρώ το 2001, έναντι 4,3 εκατ. ευρώ το 2000. Για τους λόγους αυτούς η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών εκφράζει την αισιοδοξία της για «μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον» εξαγοράς πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρίας.

Τη διενέργεια του κλειστού διαγωνισμού με τη διαδικασία «Διαπραγμάτευσης ύστερα από προεπιλογή» ανέλαβε η εταιρία - «σύμβουλος» της κυβέρνησης «Deloitte & Touche Finanse», η οποία ζητά από τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν εγγράφως το ενδιαφέρον τους μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 17 Γενάρη 2003.

Η «Γαλιλαίος Ελλάς ΑΕ», που ιδρύθηκε το 1991 από την ΟΑ, διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα ιδιόκτητα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα μεταγωγής δεδομένων στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για τον όμιλο της ΟΑ, προβλέπει την εκχώρηση όλων των κερδοφόρων δραστηριοτήτων τμήμα τμήμα στους ιδιώτες. Εκτιμάται ότι μετά το ξεπούλημα της «Γαλιλαίος Ελλάς», σειρά έχει η χρυσοφόρα τεχνική διεύθυνση της ΟΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ