Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τι έγραψε ο Τύπος

Ανοιγμα ενός νέου κύκλου αστυνομικών ενεργειών, που αφορούν, κατά πρώτο λόγο, στο κλείσιμο των εκκρεμοτήτων με την υπόθεση της «17 Ν» και, κατά δεύτερο λόγο, στην επέκτασή τους προς την κατεύθυνση του ΕΛΑ, της «1ης Μάη» και των «Επαναστατικών Πυρήνων», αποτελεί κατά τη χτεσινή «Ελευθεροτυπία» η προχτεσινή σύλληψη του Αν. Παπαναστασίου. Συνολικά, έχουν «υπογραμμιστεί» 14 άτομα ως «στόχοι» από την Αντιτρομοκρατική. Τα «Νέα» γράφουν πως οι διωκτικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει δακτυλικά αποτυπώματα από πέντε πρόσωπα που συμμετείχαν στον «Επαναστατικό Λαϊκό Αγώνα». Το «Βήμα» υποστηρίζει ότι η ΕΛ.ΑΣ ξέρει πολλά πράγματα για τον ΕΛΑ, αλλά άτομα που συμμετείχαν σ' αυτόν δε «σπάνε» εύκολα και έχουν προετοιμάσει την υπεράσπισή τους εδώ και πολλά χρόνια. Για το θέμα αυτό, ο «Ελεύθερος Τύπος» υποστηρίζει ότι οι αρχές διαθέτουν αρκετά στοιχεία για εμπλοκή ατόμων σε ΕΛΑ και «1η Μάη», που έχουν προκύψει από τα αρχεία της «Στάζι», αλλά και από έρευνες των τελευταίων δυο χρόνων.

Οσον αφορά στο θέμα του εκβιασμού επιχειρηματιών από κύκλωμα που τους αποσπούσε χρήματα για να τους βγάλει - δήθεν - από λίστα στόχων της «17 Ν», το «Βήμα» γράφει ότι στο δίκτυο αυτό συμμετείχαν γνωστά ονόματα της Αθήνας με πολιτικές διασυνδέσεις στο χώρο της ακροδεξιάς, οι οποίοι συνεργάζονταν με απόστρατους αστυνομικούς για να κάνουν πιο πειστικούς τους εκβιασμούς τους. Το «Εθνος» υποστηρίζει ότι άτομο από τον εκδοτικό χώρο εκβίασε οκτώ επιχειρηματίες. Ανάμεσά τους και τον βιομήχανο Δ. Αγγελόπουλο, που δολοφονήθηκε το 1986 από τη «17 Ν». Το δημοσίευμα αναφέρει πως το όνομά του βρέθηκε σε προσωπική ατζέντα του θύματος, όπου σημειώνονταν τα χρηματικά ποσά που του είχε καταβάλει, ενώ σε βάρος του έχουν καταθέσει οι οκτώ επιχειρηματίες. Η «Καθημερινή» γράφει ότι η «συνάντηση των άκρων», στο πλαίσιο της δράσης της «17 Ν», στην οποία η εφημερίδα είχε κάνει εκτενή αναφορά από το περασμένο καλοκαίρι, αναμένεται να έρθει στο φως τις επόμενες μέρες μέσα από μια σκοτεινή παράμετρο του φακέλου «17 Ν», η οποία αφορά εκβιασμούς σε βάρος επιχειρηματιών.

Ο εκδότης της «Ελεύθερης Ωρας», Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, «φωτογραφήθηκε», αλλά και αναφέρθηκε προχτές από ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ως ο εκδότης που έκανε τους εκβιασμούς. Ο εκδότης αρνήθηκε ότι έχει σχέση με αυτήν την υπόθεση και είπε ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον όσων το κατηγορούν. Επανέλαβε δηλώσεις που είχε κάνει πέρσι το καλοκαίρι, σύμφωνα με τις οποίες τον είχε επισκεφθεί παλιότερα ο Α. Γιωτόπουλος, με τον οποίο συζήτησε ορισμένα δημοσιεύματα της εφημερίδας και αγόρασε βιβλία του, χωρίς, όμως, ο εκδότης να γνωρίζει το ρόλο του στην υπόθεση της τρομοκρατίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους διαδίκους η δικογραφία(2008-02-08 00:00:00.0)
Καταθέσεις για την υπόθεση Βερνάρδου(2004-06-05 00:00:00.0)
Δημοσιεύματα του Τύπου(2002-08-27 00:00:00.0)
Νέο υπόμνημα - παρέμβαση του Αλ. Λυκουρέζου(2002-08-27 00:00:00.0)
Δημοσιεύματα του Τύπου(2002-08-20 00:00:00.0)
Νέα διαρροή προανακριτικού υλικού(2002-08-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ