Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Θα ανταλλάξουν εκατομμύρια

Τρεις αποφάσεις επί ισάριθμων αγωγών, σχετικά με τη γνωστή διαμάχη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ευάγγ. Γιαννόπουλου με τον ανεξάρτητο βουλευτή Εύβοιας Βασ. Κεδίκογλου, εξέδωσε χτες το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Η πρώτη απόφαση (με αριθμό 7267/2001) αφορά την αγωγή που είχε καταθέσει ο Βασ. Κεδίκογλου κατά του Ευάγγ. Γιαννόπουλου, ζητώντας 500 εκατ. δρχ. ως αποζημίωση. Το δικαστήριο υποχρεώνει τον κ. Γιαννόπουλο να καταβάλει στον κ. Κεδίκογλου το ποσό των 30 εκατ. δρχ.

Η δεύτερη απόφαση (7269/2001) αφορά την αγωγή των Βασίλη, Νίκου, Αγγελου και Ηλία - Γιώργου Κεδίκογλου κατά του Ευάγγ. Γιαννόπουλου, με την οποία ζητούσαν 100 εκατ. δρχ. ο καθένας για προσβολή της μνήμης του πατέρα τους Συμεών Κεδίκογλου από τον πρώην υπουργό. Το δικαστήριο τον υποχρεώνει να καταβάλει σ' αυτόν 45 εκατ. δρχ. και 40 εκατ. δρχ. στον καθένα από τους λοιπούς ενάγοντες. Επίσης, διατάσσει την καταχώριση της απόφασης αυτής στις εφημερίδες ΝΕΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ με δαπάνες του εναγομένου μέσα σε 10 μέρες, ώστε να αποκατασταθεί η τιμή του πατέρα Κεδίκογλου.

Η τρίτη απόφαση (7268/2001) είναι επί της αγωγής του Ευάγγ. Γιαννόπουλου κατά Βασ. Κεδίκογλου, με αφορμή την αμφισβήτηση της αντιστασιακής του δράσης. Το δικαστήριο, με το σκεπτικό ότι «όσα διέδωσε ο εναγόμενος είναι ψευδείς ισχυρισμοί που έβλαψαν την τιμή και την υπόληψη του ενάγοντα, του οποίου είναι γνωστή η ιστορική διαδρομή», υποχρεώνει τον κ. Κεδίκογλου να καταβάλει στον κ. Γιαννόπουλο 220 εκατ. δρχ. και να μην επαναλάβει ανάλογους ισχυρισμούς στο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ