Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σούδα, αεροδιάδρομοι και ό,τι άλλο χρειαστεί...

«Η Ελλάδα θα παράσχει μέσα και διευκολύνσεις για τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων». Αυτή ήταν η απάντηση του Γ. Παπαντωνίου, σε ερώτηση δημοσιογράφου, κατά τη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου σχετικά «με το τι πρόκειται να δώσει η Ελλάδα, σε περίπτωση πολέμου στο Ιράκ»... Δεν πρόκειται, βέβαια, για μια καινοτόμο απάντηση, αφού η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και προηγούμενες, έχουν παραδώσει σε Αμερικανούς και ΝΑΤΟ, ό,τι τους ζητήθηκε και σε όλες τις πολεμικές επιχειρήσεις.

Πρόκειται, όμως, για άλλη μια ουσιαστική δέσμευση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, και κατ' επέκταση της ελληνικής κυβέρνησης, που δόθηκε προχτές στον πρεσβευτή των ΗΠΑ Τόμας Μίλερ, ο οποίος ζήτησε «στρατιωτικές διευκολύνσεις» σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση της χώρας του εναντίον του ΙΡΑΚ. Μια συνάντηση 15 λεπτών, στο ελληνικό Πεντάγωνο, ήταν αρκετή για να αποσπάσει τις ...κυβερνητικές δεσμεύσεις. Συγκεκριμένα από μέρους του Αμερικανού αξιωματούχου ζητήθηκαν «η βάση της Σούδας και οι αεροδιάδρομοι». Πάντως ο Ελληνας υπουργός φέρεται ότι ζήτησε να διατυπωθούν εγγράφως οι αμερικανικές απαιτήσεις...

Πάντως, ο Γ. Παπαντωνίου, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, χρησιμοποίησε την «ασπίδα» του ΟΗΕ και υποστήριξε: «Σε ό,τι αφορά το θέμα της ενδεχόμενης επέμβασης στο Ιράκ, η στάση της Ελλάδας είναι ξεκαθαρισμένη. Η Ελλάδα στηρίζει τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών. Κατά συνέπεια, αν τα Ηνωμένα Εθνη κρίνουν κάποια στιγμή ότι το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν παραβιάζει τους όρους του ψηφίσματος και δικαιολογεί την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στο Ιράκ, ασφαλώς η Ελλάδα θα στηρίξει αυτή την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών»...

Στον Περσικό η φρεγάτα «ΥΔΡΑ»

Απέπλευσε χτες από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, η ελληνική φρεγάτα «ΥΔΡΑ», με προορισμό τον Περσικό Κόλπο, για να αντικαταστήσει τη φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ», που βρίσκεται ήδη εκεί, στα πλαίσια της συμμετοχής της στην επιχείρηση...«ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗ» που εξελίσσεται στην περιοχή Ερυθράς, Αραβικής Θάλασσας, Περσικού Κόλπου και Ινδικού Ωκεανού. Αυτό ανακοινώθηκε χτες, από το γραφείο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Η φρεγάτα θα παραμείνει για περίπου τέσσερις μήνες στην περιοχή και θα επιστρέψει στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, στις αρχές Μάρτη του 2003.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ