Κυριακή 5 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΔΙΗΓΗΜΑ
της ΛΙΛΗΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΥ

Η Λιλή Μαυροκεφάλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα. Στα δέκα οκτώ της μετακόμισε οικογενειακώς στην Αθήνα και σπούδασε Ελληνική και Αγγλική Φιλολογία, καθώς και Ιστορία - Αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο. Εργάστηκε ως καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση και στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων.

Στο χώρο της λογοτεχνίας εμφανίστηκε το 1977 με το ιστορικό μυθιστόρημα «Αγης».

Το 1981 εκδίδεται ο «Κλεομένης», συνέχεια του προηγούμενου, βραβευμένου από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και το 1986 το «Αλλο», συμβολικό μυθιστόρημα, στο οποίο η αλλοτρίωση αναμετριέται με την αληθινή ζωή.

Τα τρία αυτά μυθιστορήματα εκδόθηκαν και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Κέδρος».

Ακολουθούν «Μέρες Καυτού Καλοκαιριού», 1990, υπό επανέκδοση,«Δύο στον Καθρέφτη», 1994, εκδόσεις «Λιβάνης», μυθιστορήματα με σύγχρονη θεματολογία και καθημερινούς ήρωες. Το πιο όμορφο ταξίδι», 1997, εκδόσεις «Αγκυρα», παιδικό μυθιστόρημα, βραβευμένο από τη «Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά».

«Της Φωτιάς και της Ερημιάς», 1997, εκδόσεις «Λιβάνης», το τελευταίο της μυθιστόρημα, είναι εμπνευσμένο από την επανάσταση του 1821, τη ζωή και τους αγώνες της Μυκονιάτισσας ηρωίδας Μαντώς Μαυρογένους.

Ολα τα ανωτέρω βιβλία βρίσκονται σε κυκλοφορία και τα περισσότερα έχουν εισαχθεί στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org