Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 5 Μάρτη 2000

Αυτήν την Κυριακή μαζί με το «Ριζοσπάστη»
  • Σελίδες πολιτισμού, επιστήμης, ιστορίας, διηγήματος, αθλητισμού.
  • Συζήτηση με τον ηθοποιό Τίτο Βανδή. Αφιέρωμα στον ποιητή Γιώργο Χειμωνά. Και άλλα ενδιαφέροντα.
  • Προσφορά στους αναγνώστες μας, η μηνιαία εφημερίδα της ΚΝΕ. Σήμερα και την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.
  • Ο «Οδηγητής», με πλούσια θεματολογία, γραμμένος από νέους για νέους.

ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ - ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΪΚΟ
Πλατιά ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ με το ΚΚΕ

Εκατοντάδες προσωπικότητες της κοινωνικής, πολιτικής, επιστημονικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου τάσσονται υπέρ της ενίσχυσης του ΚΚΕ σ' αυτές τις εκλογές.

Είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το αντιΝΑΤΟικό και αντιπολεμικό μέτωπο, να διευρυνθεί η κοινωνική του βάση, να συναντηθούν όσο γίνεται ευρύτερες δυνάμεις από όλα τα κόμματα, που θέλουν να αντισταθούν, έστω κι αν οι ηγεσίες τους έχουν διαφορετική στάση.

Η αποφασιστική εκλογική ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, στα οποία συμμετέχουν ευρύτερες δυνάμεις, που στηρίζουν την πάλη κατά της «νέας τάξης πραγμάτων», θα δώσει νέα ώθηση στον αγώνα του λαού.


ΝΑΤΟ - ΕΕ
Στήνουν το σκηνικό του νέου πολέμου

Κι άλλες εικόνες ντροπής, σαν αυτή της φωτογραφίας (από την περσινή απόβαση των «μισθοφόρων» της Νέας Τάξης, στο Λιτόχωρο) θα ζήσουν, σε λίγες μέρες, όλοι οι Ελληνες, καθώς το έδαφος, ο θαλάσσιος και εναέριος χώρος της χώρας θα παραδοθούν από την κυβέρνηση στα νέα ΝΑΤΟικά στρατεύματα.

Κι ενώ οι πολεμοκάπηλοι της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών στήνουν, κομμάτι κομμάτι, το σκηνικό του νέου πολέμου στα Βαλκάνια, χρησιμοποιώντας ως μοχλό το «αδερφάκι» του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου». η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τον επικίνδυνο δρόμο της ολοένα βαθύτερης εμπλοκής της χώρας στους ΝΑΤΟικούς τυχοδιωκτισμούς.


Προσφορά

Πολύ χάρηκα απο τη συμπαράταξη στον ωραίο αγώνα του Κόμματός μας τόσων σπουδαίων και ωραίων ανθρώπων. Τους συγχαίρω όλους απο τα βάθη της ψυχής μου και προσφέρω 1.000.000 δραχμές.

Ν. Μικόνης

  • Ο Ν. Γαβριάς προσφέρει 1.000.000 στη μνήμη του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γ.ΞΕΝΙΤΙΔΗ


ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ
Εξι μήνες μετά...

Την Τρίτη συμπληρώνονται ακριβώς έξι μήνες, από τη μέρα που χτύπησε ο Εγκέλαδος την Αττική και οι σεισμόπληκτοι βιώνουν ακόμη την κοροϊδία των «άσφαιρων» κυβερνητικών εξαγγελιών


ΣΕΛ.  18   -   19
ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
Η «λαιμητόμος» των λαϊκών κατακτήσεων

Το αποκαλυπτικό και βαθιά αντιλαϊκό περιεχόμενο του Συμφώνου Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη απόδειξη, για το τι περιμένει τους εργαζόμενους στη λεγόμενη μετά ΟΝΕ εποχή


ΣΕΛ.  20   -   21
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Οδηγείται στην καταστροφή

Με σύνθημα τη «σωτηρία» των Ταμείων, έχει προαποφασιστεί από τα επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενιαία συντονισμένη πολιτική των κρατών-μελών της, και της Ελλάδας, για την οριστική ανατροπή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης


ΣΕΛ.  25
Μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Την ώρα που τα σύννεφα πολέμου πυκνώνουν ξανά πάνω από τα Βαλκάνια, μαζικοί και κοινωνικοί φορείς προετοιμάζουν τη διοργάνωση μεγάλου παλλαϊκού αντιπολεμικού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα για την 23η του Μάρτη, στον ένα χρόνο από το ΝΑΤΟικό πόλεμο ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας


ΣΕΛ.  10

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ