Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Θ. Παφίλης: Καταδικάστε όσους σας καταδικάζουν

«Αν πράγματι είστε ευχαριστημένοι με τη ζωή σας. Αν δεν αντιμετωπίζετε προβλήματα. Αν ο μισθός σας είναι αρκετός για να καλύψετε τις ανάγκες σας. Αν δε σας ενοχλεί που ανατρέπονται τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά σας δικαιώματα. Τότε να δώσετε την ψήφο σας στους συνδυασμούς εκείνους που είναι εκφραστές αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής».

Τα λόγια του Θανάση Παφίλη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στους εργαζόμενους της «Λαβιφάρμ», «πάγωσαν» για λίγα δευτερόλεπτα την αίθουσα... Κάτι απολύτως φυσιολογικό, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων είναι «πρωταγωνιστές» αυτής της δραματικής πραγματικότητας.

Χτες το πρωί, τη συγκεκριμένη επιχείρηση, που βρίσκεται στην Παιανία, επισκέφτηκε κλιμάκιο της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», με επικεφαλής τον υποψήφιο υπερνομάρχη Αθήνας-Πειραιά Θανάση Παφίλη και τον υποψήφιο νομάρχη Ανατολικής Αττικής Γιώργο Πάντζα, οι οποίοι μίλησαν σε ανοιχτή συγκέντρωση των εργαζομένων στο χώρο του εστιατορίου.

Ο Γ. Πάντζας, μιλώντας προς τους εργαζόμενους, που αρκετοί από αυτούς είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, επισήμανε: «Στην Ανατολική Αττική δεν έχει γίνει τίποτα για τους ανθρώπους της τα τελευταία 50 χρόνια. Οσα μεγάλα έργα κατασκευάστηκαν, δεν έγιναν για να εξυπηρετήσουν τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων».

Από τους 46 δήμους και κοινότητες της Ανατολικής Αττικής, υπογράμμισε ο Γ. Πάντζας, δίνοντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της υποβάθμισης, «μόνον ο Δήμος Βούλας έχει αποχετευτικό σύστημα! Μια τεράστια σε έκταση και πληθυσμό περιοχή κινδυνεύει από τη μόλυνση, επειδή δεν έχει πραγματοποιηθεί ένα ουσιαστικό έργο υποδομής». Γύρω μας, κατέληξε ο ίδιος, «στους ελεύθερους χώρους της περιοχής ξεφυτρώνουν βίλες και πολυκατοικίες, ενώ ακόμα και οι παραλίες μας και οι οργανωμένες πλαζ παραδίδονται στους ιδιώτες».

«Βρισκόμαστε πέντε μέρες πριν από τις εκλογές. Πρέπει να σκεφτείτε καλά τι θα ψηφίσετε. Θα χρειαστείτε μόνον πέντε λεπτά για να περάσετε από την κάλπη, να κάνετε μια κίνηση που θα επηρεάσει τη ζωή σας, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση ο Θανάσης Παφίλης.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε: «Ερχόμαστε με θάρρος, να ζητήσουμε την ψήφο σας. Σας λέμε ξεκάθαρα ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν συμφωνήσει σ' όλα, στην πολιτική της λιτότητας, της ακρίβειας, της ανεργίας. Αυτά τα δυο κόμματα, μαζί με το ΣΥΝ, προχώρησαν στην αναθεώρηση του Συντάγματος, που άλλαξε προς το αντιλαϊκότερο το χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Βέβαια, όλα αυτά τα κρύβουν επιμελώς. Σας κρύβουν ότι την έχουν μετατρέψει σε μεσάζοντα, που θα παίρνει χρήματα από το λαό και θα τα δίνει στους ιδιώτες. Τα δημοτικά έργα γίνονται και θα γίνονται με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, παραδίδονται και θα παραδίδονται στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Δυστυχώς όλοι οι νομάρχες και η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων είναι πιστοί σ' αυτή την πολιτική.

Για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση που και εσείς βιώνετε, σας ζητούμε την ψήφο σας, για να ενισχυθεί η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία", γιατί μόνο μ' αυτή την επιλογή θα έχετε καταδικάσει αυτή την πολιτική. Θα έχετε δώσετε φτερά στον ίδιο σας τον εαυτό», κατέληξε ο Θ. Παφίλης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ