Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΠΑΤΡΑ
Ωμή ρουσφετολογική παρέμβαση από τον περιφερειάρχη

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ξαναχτύπησε, εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Εξι ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές ο διορισμένος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ Περιφερειάρχης, Νίκος Μπελιβάνης προχώρησε στην αναγγελία του προγράμματος των «Τοπικών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης» που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πρόγραμμα για να ξεγελαστούν για μία ακόμα φορά οι χιλιάδες άνεργοι της περιοχής. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ψευδώς ότι «δημιουργούνται 1.400 νέες θέσεις εργασίας», με τις 500 περίπου απ' αυτές να προορίζονται για την Αχαΐα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για θέσεις μερικής απασχόλησης και για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Τόσο, όσο να μασήσουν αρκετά διάφοροι ημέτεροι και να αξιοποιηθούν εκλογικά τα θύματα αυτής της πολιτικής. Είναι η δεύτερη κατά σειρά προεκλογική πριμοδότηση μέσα σε λίγες μέρες. Ηδη ο Ν. Μπελιβάνης, πριμοδοτώντας το νυν δήμαρχο Ευάγγελο Φλωράτο (ΝΔ) ενέκρινε κονδύλι 2,5 δισεκατομμυρίων δραχμών για την ανάπλαση της Ανω Πόλης.

Για τις δυνάμεις του δικομματισμού η χτεσινή εξέλιξη ήταν άκρως απαραίτητη, καθώς η δυναμική της Δημοτικής Κίνησης «Πάτρα Μπροστά Ενωμένοι» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κοσιώνη είναι τέτοια που απειλεί ευθέως να πάρει τα ηνία της πόλης και να αφήσει στο περιθώριο τους δικομματικούς εταίρους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Κίνησης Ορέστης Καλτσάς, σχολίασε πως «πρόκειται περισσότερο για πρόγραμμα συγκράτησης ψηφοφόρων προς το κυβερνητικό ψηφοδέλτιο που αντιμετωπίζει δεινό πρόβλημα» και τόνισε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που δίνεται μια τέτοια υπόσχεση. Και πριν δύο χρόνια είχε δοθεί». Υπενθύμισε ότι παραμένουν ξεκρέμαστοι 12 χρόνια οι απολυμένοι των εργοστασίων και σημείωσε ότι τα προγράμματα αυτά εμφανίζονται να προσφέρουν κάποιες ευκαιριακές διεξόδους, χωρίς την προστασία των εργατικών κατακτήσεων και χωρίς την κάλυψη της κοινωνικής ασφάλισης.

Ανοιχτή επιστολή Π. Κοσιώνη

«Στο Δήμο πρέπει να γυρίσει η σελίδα και τη νέα σελίδα μπορούμε να τη γράψουμε μόνο εμείς. Τα όνειρα για μια νέα πόλη, για ένα νέο Δήμο μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Με τη δική σας θέληση, τη δική σας ψήφο». Αυτό τονίζει σε ανοιχτή του επιστολή προς όλους τους Πατρινούς, ο Παναγιώτης Κοσιώνης, υποψήφιος δήμαρχος Πατρών και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι».

«Εχω μία και μοναδική φιλοδοξία, σημειώνει στην επιστολή. Να υπηρετήσω την πόλη και τους δημότες όπως έκανα σε όλη μου τη ζωή. Κοντά μου βρίσκονται άνθρωποι από όλες τις παρατάξεις, άνθρωποι που ενώνονται από την ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς στην πόλη. Εμάς δε μας ενώνουν συμφέροντα, δε μας συνδέουν σχέσεις εξουσίας. Μας γνωρίζετε και το ξέρετε».

Στη συνέχεια ο Π. Κοσιώνης ζητά από τους Πατρινούς να δώσουν στο συνδυασμό τη δυνατότητα να υλοποιήσει τα σχέδια για ένα νέο Δήμο, για μια νέα Πόλη. «Να υλοποιήσουμε μια άλλη πολιτική που στο επίκεντρο θα έχει τον άνθρωπο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ηχηρή υπέρ του Π. Κοσιώνη η λαϊκή ετυμηγορία(2002-10-10 00:00:00.0)
Ενότητα που ανοίγει μεγάλες προοπτικές νίκης(2002-09-13 00:00:00.0)
Να μην εκποιηθεί δημόσια περιουσία(2002-07-24 00:00:00.0)
Η ΤΑ υπερασπιστής των μορφωτικών δικαιωμάτων(2002-07-23 00:00:00.0)
Αγωνιστική παρακαταθήκη η λαϊκή συσπείρωση(1998-10-12 00:00:00.0)
Η Πάτρα "ψήφισε" Π. Κοσιώνη(1998-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ