Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ομόφωνη λύση από τη Βουλή

Καλεί το δήμαρχο να καταβάλει στους εργαζόμενους το πριμ παραγωγικότητας

Ομόφωνα η Βουλή καλεί το δήμαρχο Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στην καταβολή του πριμ παραγωγικότητας προς τους εργαζόμενους και στην περίπτωση που ο πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνει παράνομη τη δαπάνη, τότε, δεσμεύεται ότι θα τον καλύψει νομοθετικά.

Αυτό ανακοινώθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Βουλής. Είχε προηγηθεί η κατάθεση τροπολογίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, ΝΔ, ΣΥΝ) η οποία δε συζητήθηκε επειδή το προεδρείο της Βουλής εκτίμησε ότι αντίκειται στο Σύνταγμα διότι προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Δημοσίου.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη, το «μπαλάκι» που παιχνιδιού που είχαν στήσει μέρες τώρα κυβέρνηση και δήμαρχος, περνάει πλέον στα χέρια της διοίκησης του Δήμου. Πάντως αργά χθες το βράδυ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πανηγύριζε ότι δικαιώθηκε και παρέπεμπε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αμέσως μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων τους, οι 4.000 εργαζόμενοι του Δήμου, θα συνεχίσουν την απεργία μέχρι να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να πάρει απόφαση για την καταβολή του πριμ παραγωγικότητας, αφού μόνο τότε θα ανοίξει ο δρόμος, ώστε να μην χάσουν τα δεδουλευμένα που δικαιούνται, ύψους περίπου 6,5 δισ. δραχμών.

Στο μεταξύ, σε ένδειξη καλής θέλησης και πάντα στο πλαίσιο της απεργιακής τους κινητοποίησης, συνεχίζουν να μαζεύουν καθημερινά τα σκουπίδια από τους χώρους ειδικού υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή τα νοσοκομεία, τα σχολεία, την κεντρική αγορά της πόλης και τις λαϊκές περιφερειακά. Από χτες άρχισε και ο ψεκασμός των σωρών σκουπιδιών με απολυμαντικό.

Χθες, επίσης, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Νομαρχίας, επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να αποδεσμεύσουν απεργούς προκειμένου να βοηθήσουν στη διεξαγωγή των εκλογών.

Στο πλευρό των εργαζομένων τάσσονται καθημερινά ολοένα και περισσότεροι εργατικοί και μαζικοί φορείς, τα σωματεία των εργαζομένων στους ΟΤΑ των άλλων πόλεων του νομού, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες που φαίνεται να έχουν καταλάβει το δικομματικό καβγά που στήθηκε λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Χθες τη συμπαράστασή του εξέφρασε ο Γ. Ρόκος υποψήφιος νομάρχης της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης». Στο χώρο μεταφόρτωσης απορριμμάτων πήγε χθες για να δηλώσει τη στήριξη στον αγώνα τους και ο Δ. Παπαδόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Πολιτών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε πλήρη διάλυση υπηρεσίες και οικονομικά(2005-09-21 00:00:00.0)
Διώκουν απεργούς τρεισήμισι μήνες μετά την απεργία!(2003-01-29 00:00:00.0)
Τεράστιο χρέος, εικόνα διάλυσης και πολλά προβλήματα(2002-12-13 00:00:00.0)
Ετοιμοι για νέους αγώνες οι εργαζόμενοι(1998-07-02 00:00:00.0)
Συνεχίζουν αποφασισμένοι τον αγώνα(1998-03-14 00:00:00.0)
Αποκάλυψη τώρα!(1996-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ