Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2002 - αριθ. φύλλου: 8393

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2002»
Αντικοινωνική η ακτινογραφία της κυβερνητικής πολιτικής

Αγριο πετσόκομμα στην κρατική επιχορήγηση προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς επέβαλε η κυβέρνηση και το 2002. Κατά 30% περίπου μειώθηκε η επιχορήγηση του ΙΚΑ. Απώλειες ύψους 300 δισεκατομμυρίων δραχμών καταγράφουν τα ταμεία από το τζογάρισμα στο Χρηματιστήριο το 2001. Το 95% των εσόδων των ταμείων προέρχεται από τις εισφορές των εργαζομένων και μόνο το υπόλοιπο 5% από τον κρατικό προϋπολογισμό


ΣΕΛ.  29

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ στο δικομματικό νεοφιλελευθερισμό

Στην αποφασιστική στήριξη των ενωτικών συνδυασμών αντίστασης κι ελπίδας, που στηρίζονται από το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις, κάλεσε η Αλέκα Παπαρήγα

Η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε βάρος του δικομματικού νεοφιλελευθερισμού κρίνεται σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε δήμο και νομαρχία, ακόμη και στο τελευταίο χωριό, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, σχετικά με τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, μπροστά στον κίνδυνο να έχει απώλειες, υψώνει υποκριτικά τις αντιχουντικές και αντιακροδεξιές σημαίες. Στην πραγματικότητα, τους κάνει διαφήμιση. Από την άλλη, η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να ψαρέψει στα θολά νερά της λαϊκής δυσαρέσκειας, ενώ εκπροσωπεί την ίδια, με αυτή της κυβέρνησης, νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, πρέπει να ψηφίσουν με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα. Με κριτήριο το αύριο, με τη σκέψη ότι, ακόμα περισσότερο από χτες, χρειάζονται στο πλευρό τους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα νεοφιλελεύθερων μέτρων που έρχεται. Να στηρίξουν αποφασιστικά τους συνδυασμούς της λαϊκής συμπαράταξης, που συμμετέχουν το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις.


ΣΕΛ.  6   -   9

ΠΑΦΙΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Eurokinissi

ΠΑΦΙΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠαναγιώτηςΣοφός
ΠαναγιώτηςΣοφός
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Τα λαϊκά συμφέροντα η μόνη δέσμευση

«Δεσμευόμαστε ότι θα αντισταθούμε, θα απειθαρχήσουμε, δε θα εφαρμόσουμε καμιά κυβερνητική αντιλαϊκή εντολή.» Τη μόνη, αλλά σαφή και κατηγορηματική αυτή δέσμευση επανέλαβε και χτες ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά, μπροστά σε μια μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων και νέων στο Περιστέρι. Στην αποφασιστική στήριξη του συνδυασμού «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης» κάλεσε τους Περιστεριώτες ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Σοφός


ΣΕΛ.  13

ΜΑΤΙ
Η δύναμη της ψήφου

Ετσι είναι. Από τη δεξιά πολιτική του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει και η πιο «συνεπής» δεξιά, αυτή της ΝΔ. Και πιο δεξιά της τελευταίας υπάρχει ο Καρατζαφέρης. Ολοι τους, πάντως, βαδίζουν χέρι χέρι στο δρόμο των νεοφιλελεύθερων «ευρω-μονόδρομων», προωθώντας την «ελεύθερη αγορά» και φροντίζοντας τα συμφέροντα του ντόπιου κατεστημένου και της «νέας τάξης». Κι ενώ, όπως όλοι γνωρίζουν, οι πολιτικές τους διαφορές είναι επουσιώδεις και αμελητέες, κονταροχτυπιούνται, για το ποιος θα κοροϊδέψει περισσότερο το λαό. Ποιος θα κατέχει την καρέκλα και το λουφέ της εξουσίας. Αυτή είναι η αλήθεια.

Δώστε τους, λοιπόν, την απάντηση που ταιριάζει στις δεξιές τους πολιτικές. Μη δώσετε σε κανέναν τους την ευκαιρία να πανηγυρίσει την Κυριακή το βράδυ. Στείλτε ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης του δικομματισμού. Αποδοκιμάστε τα κάθε λογής «αριστερά» ή «αντάρτικα» δεκανίκια του. Μετατρέψτε την αγανάκτησή σας σε μήνυμα αντίστασης και ελπίδας. Μην αχρηστεύετε τη δύναμη της ψήφου σας. Ψηφίστε μαζικά τους συνδυασμούς λαϊκής συμπαράταξης και αγώνα, που στηρίζονται από το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις.


ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Για την επιτυχία της μάχης των τοπικών εκλογών ο σύντροφος Παναγιώτης Βαζούρας προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 3.000 ΕΥΡΩ -ως πρώτη δόση - συμβάλλοντας κατά τις δυνατότητές του, σε ένα θετικό αποτέλεσμα των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών της 13ης του Οκτώβρη.




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ