Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Μαύρο» στους πλασιέ της ναρκοϋποταγής

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης, με αφορφμή την ετήσια έκθεση του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά

«Ηχηρό χαστούκι στους πλασιέ των ναρκοθεωριών», χαρακτηρίζει με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της η ΚΝΕ την έκθεση του ΟΗΕ, που δείχνει εξάπλωση των ναρκωτικών ανά τον κόσμο. Το Γραφείο Τύπου επισημαίνει πως «η νεολαία ζητά δικαίωμα στη ζωή και όχι γλάστρες με χασίς στο μπαλκόνι της, ή τσάμπα ηρωίνη και υποκατάστατα που της προσφέρουν». Παράλληλα, δηλώνει ότι η ΚΝΕ θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις, ώστε το κίνημα της νεολαίας να δυναμώσει τη δράση του ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και στο επόμενο διάστημα θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για το πρόβλημα των ναρκωτικών.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ετήσια έκθεση του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά αποκαλύπτει τη ραγδαία εξάπλωση των ναρκωτικών σε όλο τον κόσμο. Το φαινόμενο είναι εκδήλωση ενός συστήματος, που σαπίζει και που απειλεί να παρασύρει στην κατρακύλα του τη νέα γενιά. Είναι αποτέλεσμα ενός συστήματος και μιας πολιτικής που θέλει τη νεολαία στο περιθώριο, χωρίς δικαιώματα και προσδοκίες, που εχθρεύεται τη μαζική δράση των νέων, που δε θέλει νέους με ελεύθερη προσωπικότητα και αγωνιστική στάση ζωής.

Η έκθεση δίνει ένα ηχηρό χαστούκι στους πλασιέ των ναρκοθεωριών όλων των αποχρώσεων, στη "θεωρία" του λεγόμενου διαχωρισμού και του δήθεν ακίνδυνου της κάνναβης, στην πρακτική που θέλει το κράτος προμηθευτή ναρκωτικών.

Η ΚΝΕ επισημαίνει τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες που φέρουν υπουργοί της κυβέρνησης, οι πολιτικές νεολαίες, οι βουλευτές και "παράγοντες" που πλασάρουν τα γνωστά και χρεοκοπημένα ιδεολογήματα του συμβιβασμού με την εξάρτηση και του τρόπου ζωής, που κουβαλά η ναρκοϋποταγή. Συνειδητά ή όχι συμβάλλουν κι αυτοί στην προκλητική διαφήμιση της κάνναβης που επισημαίνει η έκθεση, έχουν σοβαρό μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα.

Η νεολαία ζητά δικαίωμα στη ζωή και όχι γλάστρες με χασίς στο μπαλκόνι της, ή τσάμπα ηρωίνη και υποκατάστατα που της προσφέρουν».

Μπροστά στις εκλογές η στάση των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στο θέμα των ναρκωτικών οφείλει να είναι βασικό κριτήριο ψήφου για κάθε νέο, κάθε γονιό. Οι πλασιέ της νομιμοποίησης της ναρκοκαταστολής των συνειδήσεων και της ναρκοδιαφήμισης να δεχτούν ηχηρό χαστούκι.

Η ΚΝΕ θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις, ώστε το κίνημα της νεολαίας να δυναμώσει τη δράση του ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, την πάλη του για τα δικαιώματα της νέας γενιάς. Στο επόμενο διάστημα η ΚΝΕ θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για το πρόβλημα των ναρκωτικών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ