Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ποινές για την «κόκα» Κολωνακίου

Σε βαριές ποινές καταδικάστηκαν χτες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τέσσερις νεαροί, για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών. Η υπόθεση αφορά μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης (536 γραμμάρια), που είχε βρεθεί σε διαμέρισμα του Κολωνακίου το Μάρτη του 1998, μετά από πληροφορίες του απότακτου σήμερα αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. Εμμ. Μαραγκάκη στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών.

Κατηγορούμενοι στη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν οι Συμεών Παπαστράτος, στο διαμέρισμα του οποίου βρέθηκαν τα ναρκωτικά, Ευάγγελος Βαρβαρίτης, Κωνσταντίνος Φλώρος και Φρατζέσκος Ξυδάκης. Το δικαστήριο επέβαλε στον πρώτο ποινή κάθειρξης 10 χρόνων και 3 μηνών (από 12 χρόνια, που ήταν πρωτόδικα), στο δεύτερο 12 χρόνια (από 16), στον τρίτο 6 χρόνια (από 7) και στον τέταρτο 5 χρόνια (από 6). Στον Βαρβαρίτη, που ήταν κατηγορούμενος και για παράνομη οπλοφορία, αναγνωρίστηκε μόνο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ στους υπόλοιπους το ίδιο ελαφρυντικό και αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας και επιπλέον στον Ξυδάκη το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Καταθέτοντας ως μάρτυρας, ο Εμμ. Μαραγκάκης κατονόμασε ως δράστη εμπορίας ναρκωτικών έναν θείο του Ευάγγ. Βαρβαρίτη, που έχει από τότε εξαφανιστεί. Αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο που συνελήφθησαν οι κατηγορούμενοι, τονίζοντας ότι προσπάθησε να φτάσει και στους πραγματικούς εμπόρους, αλλά κάποιοι τον σταμάτησαν. «Γνωρίζω - είπε - ποιοι είναι και έχω καταθέσει τα ονόματά τους στον εισαγγελέα κ. Γ. Γεράκη. Μετά την κατάθεσή μου, με μετέθεσαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών στο Μεταγωγών και αργότερα με έδιωξαν από το Σώμα».

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι ζήτησαν στις απολογίες τους συγγνώμη, αρνήθηκαν ότι πουλούσαν ναρκωτικά και παρακάλεσαν το δικαστήριο να τους κρίνει με επιείκεια και να τους δώσει μια ευκαιρία να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας της έδρας, τους χαρακτήρισε «μικρέμπορους» και «βαποράκια» και ζήτησε την ένοχή τους για «αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών», επισημαίνοντας ότι «τα ναρκωτικά δεν παύουν να σπέρνουν το θάνατο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ