Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταστροφή του λόφου της Πνύκας

Την καταστροφή του ιστορικού λόφου της Πνύκας, μέσω της υποτιθέμενης ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων, καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Κατοίκων της περιοχής Πνύκας Θησείου και καλεί το υπουργείο Πολιτισμού και τους άλλους συναρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η Επιτροπή καταγγέλλει ότι στο όνομα της ανάδειξης κάποιων μνημείων έχουν κοπεί εκατοντάδες δέντρα, με αποτέλεσμα η περιοχή να θυμίζει κρανίου τόπο, ενώ έχουν απαγορέψει την πρόσβαση στη μόνη οδό διάσχισης του αρχαιολογικού χώρου προς την Πλάκα. Επίσης, συνεχίζει η Επιτροπή, έχουν αραιώσει τα δρομολόγια των λεωφορείων και η κίνηση έχει γίνει καθημερινός εφιάλτης για όλους τους κατοίκους, την ίδια ώρα που επιτρέπουν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα δεκάδες τουριστικά λεωφορεία. Ακόμα, αναφέρεται στην ανακοίνωση το πρόβλημα των παράνομων μπαρ που ξεφυτρώνουν σε ζώνες αμιγούς κατοικίας.

Η Επιτροπή καταγγέλλει πως οι παραπάνω ενέργειες αποδεικνύουν ότι την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει στην πραγματικότητα η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, αλλά η εμπορική αξιοποίηση της περιοχής, μέσω της μετατροπής της σε έναν απέραντο καρεκλόδρομο καφέ και μπαρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ