Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξαιρούν τα ΑμΕΑ από τις τράπεζες

Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή, χτες στη Βουλή

Το θέμα της μη εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας όσον αφορά τις προσλήψεις Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) σε τραπεζικά ιδρύματα, έφερε χτες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής , με αφορμή καταγγελίες για τον πρόσφατο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 1.149 ατόμων σε τράπεζες μέσω ρήτρας της προκήρυξης του διαγωνισμού που προβλέπει την αρτιμέλεια των υποψηφίων.

Απαντώντας, ο υφυπουργός Εσωτερικών Λ. Τζανής, σημείωσε πως η ισχύουσα νομοθεσία και συγκεκριμένα ο νόμος 2643 προβλέπει πως για τις τράπεζες ποσοστό 3% επί του συνόλου των εργαζομένων προσλαμβάνεται υποχρεωτικά από την κατηγορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, επισήμανε ότι η ουσία της υπόθεσης βρίσκεται στο ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος 2643/98. Εκαναν αίτηση εξαίρεσης, πέρασε από τη δευτεροβάθμια επιτροπή και προχωράμε ουσιαστικά σε όλες. Και δεν είναι μόνο οι τράπεζες. Μας κατήγγειλε η ομοσπονδία τους ότι πολλές επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα έχουν υποβάλει στη δευτεροβάθμια επιτροπή εξέτασης προσωπικού γι' αυτές τις ανάγκες αίτηση εξαίρεσης. Και όλες φαίνεται ότι άρχισαν να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ