Σάββατο 19 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φέρεται αναμεμειγμένος στο ροζ σκάνδαλο και πολιτευτής

Σε προεκλογικό κλίμα με φόντο τα ροζ σκάνδαλα οδηγείται η πολιτική ζωή της χώρας. Οι φήμες οργιάζουν και στην εκλογική μάχη πέφτουν διάφορα ονόματα πολιτικών προσώπων που ενέχονται ή δεν ενέχονται στα ροζ σκάνδαλα.

Από την υπόθεση δεν μπορεί να είναι αμέτοχη η Δικαιοσύνη και σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελικές αρχές μελετούν προσεκτικά τα στοιχεία που έφθασαν στην Εισαγγελία και αποτελούν αντικείμενο γενικότερης δικαστικής έρευνας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ι. Σακελλάκος, επισκέφτηκε χτες τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Π. Δημόπουλο και η επίσκεψη αυτή δεν είναι άσχετη με τα στοιχεία που βγαίνουν καθημερινά στη δημοσιότητα για τα ροζ σκάνδαλα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δημοσιογράφος Μ. Τριανταφυλλόπουλος προσκόμισε στις εισαγγελικές αρχές μόνο μια κασέτα όπου απεικονίζεται πολιτευτής της ΝΔ της Β` Περιφέρειας Αθήνας σε ερωτικές περιπτύξεις με έναν από τους νεαρούς του γραφείου συνοδών του Δ. Καλογερόπουλου.

Μάλιστα, μετά το τέλος της ερωτικής επαφής ο νεαρός φέρεται να συζητά με τον πολιτευτή και να του κατονομάζει άλλα τέσσερα ονόματα πολιτικών, οι οποίοι, όπως ισχυρίζεται, έχουν ερωτικές σχέσεις με άνδρες.

Σ' αυτή τη φάση οι εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μελετούν το ενδεχόμενο αν θα πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του πολιτευτή της ΝΔ και του νεαρού για ασέλγεια παρά φύση επί κερδοσκοπία.

Επίσης, οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν και την καταγγελία του νεαρού ότι οι ερωτικοί του σύντροφοι του έδιναν ναρκωτικές ουσίες ή έκαναν χρήση ναρκωτικών.

Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλος, ανακοίνωσε χτες τα ονόματα που θα συμμετάσχουν στην επιτροπή, η οποία θα του υποβάλει προτάσεις για τη θέσπιση νόμου που θα προστατεύει τον πολίτη, όπως είπε ο ίδιος, από την κατασπίλωση των μέσων ενημέρωσης.

Ειδικότερα, στην επιτροπή θα συμμετέχουν αντιπρόεδρος και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, εκπρόσωπος της Ενωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), εκπρόσωπος των ιδιοκτητών εφημερίδων (ΕΙΗΕΑ), καθηγητής πανεπιστημίου, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Α. Ρουπακιώτης, και εκπρόσωπος των ιδιοκτητών των καναλιών.

Στο μεταξύ, χτες ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Φιλήμονας εμφανίστηκε στα δικαστήρια συνοδευόμενος από τη συνήγορό του και κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία εναντίον του κρατούμενου Τζανέτου Τσαπατσάρη και του Αιγύπτιου Γιασέρ Χαμάντα.

Για τον Τζ. Τσαπατσάρη ο μηνυτής ισχυρίζεται ότι τον γνώρισε σε τηλεοπτική εκπομπή και του ζητήθηκε να τον βοηθήσει για να βρει δουλιά. Στη συνέχεια συναντήθηκε μαζί του και του έδωσε τη διεύθυνση ενός πρακτορείου μοντέλων. «Πέραν τούτου ουδεμία άλλη σχέση», δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους ο μόδιστρος Φιλήμονας.

Για τον Αιγύπτιο Γιασέρ Χαμάντα ο Φιλήμονας αρνείται κατηγορηματικά ότι τον γνωρίζει και αποδίδει όλα όσα του καταλογίζουν σε «φαντασιώσεις» των δύο νεαρών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ