Σάββατο 19 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Οργή για τη ρυπογόνο βιομηχανία μηνύσεων

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα - τροτσκιστές εκφράζει την οργή του για τη «λειτουργία της ρυπογόνου βιομηχανίας μηνύσεων κατά του "Ριζοσπάστη" και του ΚΚΕ, ενός "εργοστασίου" που βρίσκεται κάτω από την άμεση διεύθυνση του υπουργού Δικαιοσύνης Ευάγγελου Γιαννόπουλου, αλλά με πολιτικά "κεφάλαια" επενδυμένα από την κυβέρνηση Σημίτη συνολικά».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Οι αντικομμουνιστικοί ρύποι που παράγονται απειλούν με ολέθρια μόλυνση το πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον και πρώτα - πρώτα τα δημοκρατικά πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων. Δε θέλουν να φιμώσουν απλώς μια ακόμα εφημερίδα, αλλά μια ιστορική εφημερίδα του εργατικού κινήματος. Η απειλή ενάντιά σας είναι απειλή για όλους μας, για όλες τις εργατικές οργανώσεις και την Αριστερά, πέρα από τις όποιες πολιτικές διαφορές».

Το ΕΕΚ καταγγέλλει ότι «δεν πηγάζει από τις υποτιθέμενες "ιδιορρυθμίες" κάποιου αστού πολιτικού και κυβερνητικού παράγοντα, που χρησιμοποιεί την πανοπλία του υπουργού Δικαιοσύνης για να νομιμοποιηθεί από τα δικαστήρια του αστικού καθεστώτος σαν ΕΑΜίτης και ΕΛΑΣίτης, διώκοντας, την ίδια στιγμή, το Κόμμα που, είτε αρέσει είτε όχι, βρίσκονταν στην ηγεσία του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα των φασιστών, των ντόπιων συνεργατών τους και της μετεμφυλιοπολεμικής αστικής τάξης πραγμάτων».

«Πηγάζει - καταλήγει - από τις ανάγκες του ίδιου του καπιταλισμού, στην παρούσα φάση της κρίσης του, μέσα στις ιδιαίτερες αναταράξεις που προκαλούνται από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση στην ευαίσθητη περιοχή μας και που η κυβέρνηση Σημίτη έχει αναλάβει εργολαβικά τη διαχείρισή τους. Θέλουν να μας καθυποτάξουν: ενωμένοι στη δράση θα ματαιώσουμε τα σχέδιά τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ