Σάββατο 19 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Απουσιάζουν οι τοπικοί φορείς από τη διαμόρφωσή του

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Θεωνά στον αρμόδιο για θέματα περιφερειακής πολιτικής επίτροπο κ. Μπαρνιέ

Το πρόβλημα της απουσίας των κοινωνικών και τοπικών φορέων και ιδιαίτερα των οργανώσεων των αγροτών από τη διαμόρφωση των προγραμμάτων και την αξιοποίηση των πόρων του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΚΠΣ) τα οποία χρησιμοποιούνται από τις κυβερνήσεις, και ιδίως την ελληνική, ως αποκλειστικό μέσο προβολής και προπαγάνδας, έθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Θεωνάς με Ερώτησή του στον αρμόδιο για θέματα περιφερειακής πολιτικής επίτροπο, κ. Μπαρνιέ, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της Ωρας των Ερωτήσεων της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Γ. Θεωνάς κάλεσε τον επίτροπο να λάβει υπόψη του ότι «για το σύνολο των εθνικών, αλλά και περιφερειακών προγραμμάτων η Ελλάδα θεωρείται μια περιφέρεια που εκφράζεται - σε επίπεδο εταιρικής σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση - από την κεντρική διοίκηση, από την κεντρική κυβέρνηση».

«Από την άποψη αυτή», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, «ούτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά ούτε - πολύ περισσότερο - μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως για παράδειγμα οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, που θα ενδιαφέρονταν για μια ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, παίρνουν μέρος στη διαμόρφωση των προτάσεων για το Τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και, βέβαια, ούτε για τα προηγούμενα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης» και κάλεσε τον κ. Μπαρνιέ να τοποθετηθεί σχετικά με το πώς προτίθεται η Επιτροπή να αντιμετωπίσει το θέμα.

Απαντώντας ο επίτροπος, παρά το γεγονός ότι παραδέχτηκε την ύπαρξη των προβλημάτων που του έθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, επιβεβαιώνοντας τα προβλήματα διαχείρισης και συμμετοχής στα προγράμματα του ΚΠΣ, κατέληξε υποστηρίζοντας ότι είναι υποχρεωμένος να αποδεχτεί ως συνομιλητή στις διαπραγματεύσεις του την εθνική αρχή. Για το μόνο που διαβεβαίωσε είναι η αντικειμενικότητά του..!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ