Σάββατο 19 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απόκρουση των σχεδίων της Νέας Τάξης

«

Δε θα πρέπει να επιτρέπουμε σε μικρές, αλλά θορυβώδεις μειοψηφίες, να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής». Τάδε έφη Νίκολας Μπερνς. Με την προκλητική αυτή ρήση, ο Αμερικανός ανθύπατος, υπαγόρευσε, από τη Λάρισα όπου βρέθηκε προχτές, για πολλοστή φορά στην ελληνική κυβέρνηση τη στάση που πρέπει να κρατήσει απέναντι στον «εχθρό» λαό. Μια προσφιλή τακτική στον ίδιο, αφού κάθε φορά που το αντιιμπεριαλιστικό και φιλειρηνικό κίνημα της χώρας μας κινητοποιείται, κόντρα στα σχέδια του σύγχρονου φασισμού, ο πρεσβευτής του, σε τούτη τη χώρα, κατακρίνει και καυτηριάζει τις κινητοποιήσεις του.

Το θράσος όμως, του τοπάρχη Μπερνς, δε σταματά μόνο στις εντολές και στις οδηγίες. Προχτές στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Λάρισας, ο εκπρόσωπος των ξένων επικυριάρχων επιθεώρησε και τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, φανερώνοντας με τον πιο αδιάψευστο τρόπο την υποτέλεια των κυβερνώντων. Καταρρακώνοντας για ακόμη μια φορά την εθνική μας αξιοπρέπεια και υποτιμώντας τους αγώνες του λαϊκού κινήματος, ο εκπρόσωπος της μεγάλης υπερδύναμης ανέφερε ότι οι φίλοι της ελληνοαμερικάνικης φιλίας πρέπει να ενδιαφερθούν για τις διμερείς σχέσεις των δύο κρατών, να δραστηριοποιηθούν περισσότερο, να προασπίσουν και να προωθήσουν τις... κοινές αξίες και στόχους τους. Κοινές αξίες και στόχοι που βάζουν σε πρώτη μοίρα τα οφέλη του ιμπεριαλισμού και του μεγάλου κεφαλαίου, αδιαφορώντας για την εθνική κυριαρχία των λαών, μετατρέποντας με τον τρόπο αυτό τη χώρα μας σε σύγχρονο προτεκτοράτο. Οι αγώνες του ελληνικού λαού στήνονται στον τοίχο και η δήθεν ελληνοαμερικανική φιλία προβάλλεται σαν μονόδρομος.

Προωθώντας ακόμα παραπέρα τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, υποστήριξε ότι οι δυο χώρες μπορούν να βοηθήσουν για να σταθεροποιηθεί και να ενσωματωθεί η περιοχή στο «υπερατλαντικό κύριο ρεύμα». Ενα δόγμα που η μέχρι τώρα εφαρμογή του, έχει δημιουργήσει, άνευ προηγουμένου κλίμα αποσταθεροποίησης στην περιοχή και έχει αποτελέσει το εφαλτήριο για νέες ΝΑΤΟικές επεμβάσεις και πολεμικές συγκρούσεις. Οι προοπτικές για τη χώρα μας είναι δυσοίωνες, όταν μάλιστα τόσο η κυβέρνηση Σημίτη όσο και η ΝΔ, προσκολλημένες στο άρμα των ΗΠΑ και δεσμευμένες στο ντόπιο κεφάλαιο, είναι αποφασισμένες, όταν αναρριχηθούν στην εξουσία να αναμειχθούν στα εσωτερικά των γειτόνων μας. Υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια ανάμειξη, όπως ειπώθηκε και διά στόματος Μπερνς, θα αναγάγει τη χώρα μας σε οικονομική κινητήρια δύναμη στην περιοχή.

Μπροστά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο ελληνικός λαός θα κληθεί πολύ σύντομα να πάρει θέση. Οι προεκλογικές κορόνες του Κ. Σημίτη, για Ελλάδα ισχυρή στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, προϋποθέτουν τη «νωπή λαϊκή εντολή», όπως ο ίδιος έχει υποστηρίξει, μέσα από αυτές τις εκλογές. Εκλογές που αν φέρουν στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ ή τους υπόλοιπους «εραστές» αυτής της πολιτικής, θα δώσουν πάραυτα νέα δυναμική στα σχέδια του ΝΑΤΟικού επεκτατισμού. Είναι λοιπόν φανερό ότι η προοπτική αυτή αποτελεί ένα επιπλέον λόγο, για να μην καταλήξει η ψήφος του ελληνικού λαού σ' αυτές τις πολιτικές δυνάμεις. Δεν αρκεί όμως μόνο να καταψηφίσει αυτές τις πρακτικές. Η κρισιμότητα της στιγμής, είναι ένα ακόμα κίνητρο για τον ανυπότακτο λαό, να συστρατευτεί στην υπεράσπιση της ειρήνης, στη δημιουργία ενός δυνατού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου που θα ανατρέψει τα σχέδια της Νέας Τάξης, αυτού του σύγχρονου φασισμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ