Σάββατο 19 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το «αναπτυξιακό απόθεμα»

Το σημειώνουμε, έστω και λίγο καθυστερημένα, γιατί είναι αποκαλυπτικό. Στο πρόσφατο συνέδριο του περιοδικού «Εκόνομιστ» μίλησε και ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Χριστοδουλάκης κι έκανε λόγο για «αναπτυξιακό απόθεμα». Τι περιλαμβάνει, κατά τον υφυπουργό, το αναπτυξιακό απόθεμα; Διαβάστε:

Πρώτο, το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ύψους 25 δισ. Εύρω. Δεύτερο, τη συνέχιση των μετοχοποιήσεων των δημόσιων επιχειρήσεων. Τρίτο, την «απελευθέρωση» της αγοράς τηλεπικοινωνιών και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Τέταρτο, τα έργα των ολυμπιακών αγώνων. Πέμπτο, τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Εκτο, την ελληνική οικονομική διάχυση στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο και την επιχειρηματική παρουσία στις νέες αναδυόμενες αγορές.

Οπως καταλαβαίνετε, το «αναπτυξιακό απόθεμα» είναι το αντικείμενο του νέου μεγάλου πλιάτσικου, που θα ακολουθήσει, αμέσως μετά τις εκλογές. Στη θέση των πλιατσικολόγων, βέβαια, το μεγάλο κεφάλαιο και του θύματος ο ελληνικός λαός. Αλλωστε, δεν έκανε τυχαία στο συνέδριο του «Εκόνομιστ» ο κ. υφυπουργός τις παραπάνω ανακοινώσεις. Γι' αυτό, ας προσέξουν οι εργαζόμενοι τι θα ψηφίσουν στις 9 Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ