Σάββατο 19 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ
Ο λαός να απαιτήσει την επιστροφή τους

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Για εμπαιγμό σε βάρος του λαού και κινήσεις πίσω από τις πλάτες του, κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τον κίνδυνο που αντιμετώπισαν οι Ελληνες στρατιώτες στο Κοσσυφοπέδιο. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποσιώπησε το γεγονός ότι κινδύνεψε η ζωή Ελλήνων στρατιωτών, που συμμετέχουν με ευθύνη της στις ΝΑΤΟϊκές κατοχικές δυνάμεις στο Κοσσυφοπέδιο. Η αναρμοδιότητα που επικαλέστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να απαντήσει για την τύχη των Ελλήνων στρατιωτών, συμπληρώνει τον εμπαιγμό σε βάρος του λαού και τις κινήσεις της κυβέρνησης πίσω από τις πλάτες του.

Είναι ανάγκη ο λαός να παρέμβει αποφασιστικά και να απαιτήσει την επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών σωμάτων που βρίσκονται στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς και στη Βοσνία και στην Αλβανία. Οι Ελληνες στρατιώτες δε στέλνονται εκεί για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του λαού και της χώρας, αλλά τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που στοχεύουν στην καταδυνάστευση των άλλων λαών, στο μοίρασμα των αγορών και στην αλλαγή των συνόρων.

Οι κίνδυνοι που υπήρξαν για τη ζωή των στρατιωτών στη Μιτροβίτσα δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Ολα τα κόμματα είναι υποχρεωμένα να πάρουν θέση. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα! Ο λαός δεν έχει να κερδίσει το παραμικρό απ' αυτές τις "επιχειρήσεις"! Αντίθετα, είναι πολύ πιθανό να υποστεί τραγωδίες!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ