Σάββατο 19 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
E. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Προανήγγειλε νέο κύμα διώξεων κατά του «Ρ»!
  • Αυτή τη φορά ενοχλήθηκε από τα τηλεγραφήματα συμπαράστασης ξένων κoμμουνιστικών  κομμάτων στον «Ρ»
  • Ο υπουργός Δικαιοσύνης έφτασε στο σημείο να απειλεί με μήνυση ακόμα και την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα!

Νέο κύμα μηνύσεων και διώξεων κατά του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, αλλά και προσωπικά κατά της Αλ. Παπαρήγα προανήγγειλε χτες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος, ενθαρρημένος προφανώς από την κάλυψη που του προσφέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Αυτή τη φορά ο υπουργός ενοχλήθηκε από το κύμα συμπαράστασης στον «Ρ» κομμουνιστικών και προοδευτικών κομμάτων του εξωτερικού και μιλώντας σε Επερώτηση της ΝΔ στη Βουλή για την κατάσταση στο χώρο της δικαιοσύνης, απείλησε για μία ακόμα φορά λέγοντας:

«Στέλνουν στα κομμουνιστικά κόμματα του εξωτερικού - το γράφουν οι ίδιοι στον "Ρ" - και λένε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης συνεργάστηκε με τους Ναζί. Αλλη μήνυση θα φάνε. Και δεν ξέρω αν στο τέλος θα κάνω και στην κυρία Παπαρήγα. Είναι αδίστακτοι».

Ο Ε. Γιαννόπουλος ενοχλήθηκε και από τις δηλώσεις συμπαράστασης στον «Ρ» από ορισμένους βουλευτές της ΝΔ, λέγοντας ότι λυπάται «για λογαριασμό μερικών εξ υμών, οι οποίοι ταχθήκατε με τον "Ρ" στη συκοφαντία εναντίον μου. Οποιος σηκώνει χέρι να προσβάλει τον Γιαννόπουλο, θα έχει τα επιχείρια της κακίας του να τα υποστεί».

Συνεχίζοντας την απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει την αντιδημοκρατική δίωξη του «Ρ», είπε ότι «προπηλακιζόμενος, συκοφαντούμενος, υβριζόμενος, λοιδορούμενος και χλευαζόμενος ως υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορούσα να αφήσω τον εαυτό μου απροστάτευτο». Ισχυρίστηκε ότι επιδίωξη του ΚΚΕ ήταν να φύγει από το υπουργείο Δικαιοσύνης και έτσι όπως είπε «έξι φορές το έχει ζητήσει, όπως εφτά φορές το ζήτησε όταν ήμουν υπουργός Εργασίας το 1986, τον Οκτώβριο στις 30 του μηνός το πέτυχε ο κ. Φλωράκης, για να του στείλω ένα γράμμα και να του πω ότι το ΚΚΕ φίλος δεν πιάνεται. Και φτάσαμε στα χειρότερα. Βέβαια μετάνιωσε».

Απευθυνόμενος δε στους βουλευτές της ΝΔ τους εγκάλεσε, λέγοντας: «Αντί να τηρήσετε όλοι τουλάχιστον ουδετερότητα, μου βγήκατε ότι εγώ πάω να κλείσω τον "Ρ", ότι θέλω να απαγορεύσω την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών κλπ. Τέτοια πράγματα. Βγήκαν και είπαν ότι εγώ ήμουν στα τάγματα ασφαλείας, ότι δεν ήμουν Αντίσταση.

Αντί λοιπόν να υπερασπιστείτε την αλήθεια, όλοι λίγο πολύ μεταξύ σας πήρατε το μέρος τους».

Δεν παρέλειψε να καταγγείλει τους βουλευτές γιατί δεν ήραν την ασυλία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Κεδίκογλου, που έκανε τις γνωστές αποκαλύψεις για τη στάση του Γιαννόπουλου στη διάρκεια της κατοχής λέγοντας: «Δεν ντραπήκατε ορισμένοι εδώ μέσα που πήρατε το μέρος του;».

Εχει όμως και συνέχεια το θέμα. Ο υπουργός είπε ότι «παρουσιάζεται ένας Μαλούχος με την κυρία Κανέλλη και λένε για φωτογραφία όπου ο Γιαννόπουλος ήταν στα τάγματα ασφαλείας της Θεσσαλονίκης. Και αναγκάστηκα εγώ να ζητήσω τις καταστάσεις των αξιωματικών που ήταν στα τάγματα ασφαλείας, αλλά τις είχε πάρει ο Κεδίκογλου και δεν τις έδινε. Και τις πήρα και από εκεί. Διότι είχε τοποθετηθεί, ναι, ονομαστικώς ο Γιαννόπουλος, αλλά δεν πήγα, δε μου το κοινοποίησε κανείς ποτέ. Εγώ ήμουν εκείνη την εποχή μεταξύ νοσοκομείων. Και λέει ότι τοποθετήθηκε εκεί, δεν πήρε φύλλο πορείας, διότι εξ αιμοπτύσεως εισήχθη στο νοσοκομείο και διότι τα βλήματα στο πνευμόνι του ήταν νωπά».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί προεκλογικά και για κομματικούς λόγους το γνωστό θέμα με τα ροζ σκάνδαλα και τη φημολογούμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε αυτά. Με δηλώσεις του χτες στη Βουλή μετά τη συζήτηση Επερώτησης, είπε ότι το πολιτικό πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση δεν είναι του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι υπουργός ή βουλευτής και ούτε υπήρξε ποτέ, αλλά είναι ένας πολιτευτής που ήταν υποψήφιος βουλευτής κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ