Σάββατο 19 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Θα τα καταφέρουμε»

Με συγκέντρωσή τους προχθές το βράδυ οι εργαζόμενοι των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, διατράνωσαν την απόφασή τους να μην επιτρέψουν να περάσει η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου, να μην επιτρέψουν την επιχείρηση φίμωσης της εφημερίδας του λαού, του «Ρ».

«Κάτω τα χέρια από το "Ριζοσπάστη". Οχι στην ποινικοποίηση των αγώνων και της πολιτικής ζωής», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στην πλατεία Επταλόφου. Οπως τόνισε ο κύριος ομιλητής της συγκέντρωσης Π. Πεχλιβάνης, γραμματέας της ΚΟΒ Πλατείας Δημοκρατίας του ΚΚΕ, το κίνημα συμπαράστασης στην εφημερίδα του ΚΚΕ, είναι ένα κίνημα αντίστασης και πάλης για τη δημοκρατία, το δικαίωμα της ελευθεροτυπίας, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.

«Θα τα καταφέρουμε. Γιατί χρειαζόμαστε το "Ρ". Χρειαζόμαστε ένα ΚΚΕ ισχυρό για Μέτωπο λαϊκό. Γιατί χρειάζεται να ακούγεται όσο γίνεται πιο δυνατά, η φωνή και τα βάσανα της φτωχολογιάς. Γιατί χρειάζεται, πάνω από όλα, απέναντι στις σειρήνες της πλουτοκρατίας, απέναντι στην ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό, να ακούγεται η φωνή της εργατικής τάξης, η φωνή του ΚΚΕ. Μπορούμε, το τέλος της ιστορίας δεν ήρθε», υπογράμμισε ο Π. Πεχλιβάνης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ