Παρασκευή 26 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα σύλληψη

Ο Πάτροκλος Τσελέντης, 42 ετών, είναι το 13ο φερόμενο μέλος της «17 Ν», που πιάστηκε χτες από την Ασφάλεια, στο σπίτι του στη Γλυφάδα. Κατά την Αστυνομία, πρόκειται για τον «Αλέκο» ή «Ταινία», έτσι όπως περιγράφεται στις προανακριτικές απολογίες, που φέρονται να υπέγραψαν οι κατηγορούμενοι ως μέλη της «17 Νοέμβρη».

Ο «Αλέκος» περιγράφεται σε απολογίες των Χ. Ξηρού και Β. Τζωρτζάτου. Σύμφωνα με αυτές, έχει λάβει μέρος στις δολοφονίες Αγγελόπουλου και Μομφεράτου, σε βομβιστικές επιθέσεις και σε ληστείες, ανάμεσά τους και αυτήν στα Πετράλωνα, όπου δολοφονήθηκε ο αστυφύλακας Χ. Μάτης. Ο Π. Τσελέντης παραδόθηκε στους αστυνομικούς, χωρίς να φέρει αντίσταση και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Χτες η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε επίσημα τις κατηγορίες, που βαρύνουν τον 46χρονο Παύλο Σερίφη, που πιάστηκε προχτές. Συγκεκριμένα, αρνήθηκε τις κατηγορίες, όμως «από τα στοιχεία της προανάκρισης, προκύπτει ότι: Είναι παλιό μέλος της «17 Ν» και χρησιμοποιούσε τα ψευδώνυμα «Βαγγέλης» ή και «Νικήτας», συμμετείχε με άλλα μέλη της «17 Ν» στη δολοφονία του σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Ρίτσαρντ Γουέλς, την 23-12-1975 στο Π. Ψυχικό, ελάμβανε κατά καιρούς διάφορα χρηματικά ποσά από το ταμείο της «17 Ν» και ήταν γνώστης των εγκληματικών δραστηριοτήτων, καθώς και των αποφάσεών της».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ