Παρασκευή 26 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ

Αρ. πρωτ.: 6397

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

«Μελέτη αγωγού σύνδεσης φράγματος Φανερωμένης με τα δίκτυα άρδευσης»

Η Δ/νση Δημοσίων Εργων Περιφέρειας Κρήτης προσκαλεί μελετητές, Γραφεία Μελετών συμπράξεις των ανωτέρω να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, εντός 20 ημερολογιακών ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας στο Ενημερωτικό δελτίο του ΤΕΕ, προκειμένου να προβεί στην ανάθεση μελέτης με τίτλο «Μελέτη αγωγού σύνδεσης φράγματος Φανερωμένης με τα δίκτυα άρδευσης».

Οι σχετικές αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν στο τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων της Δ/νσης Δημοσίων Εργων της Περιφέρειας Κρήτης, Ελευθέρνης 2 Καμίνια ΤΚ 713 03, τηλ. 0810-254947. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος γίνεται σύμφωνα με το Ν. 716/77 «περί μητρώου μελετητών κλπ.» και των εκτελεστικών αυτού διαταγμάτων όπως ισχύουν σήμερα. Η ανάθεση της μελέτης θα γίνει με απευθείας επιλογή σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου 11 του Ν. 716/77 τηρουμένης της διαδικασίας των άρθρων 1 ως 6 του ΠΔ 194/79 και του άρθρου 4 του ΠΔ 938/78.

Για την εκπόνηση της μελέτης ισχύουν οι διατάξεις του Ν. 716/77, των ΠΔ 194/79 και 696/74 όπως τροποποιήθηκε με το ΠΔ 515/89, του Ν. 1418/84 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 2229/94 και τον Ν. 2576/98.

Για την εκπόνηση και αμοιβή Μελέτης σε περιπτώσεις που δεν προβλέπονται από τις παραπάνω διατάξεις θα εφαρμοστούν οι εγκύκλιοι και αποφάσεις του υπουργείου Γεωργίας, ΥΠΕΧΩΔΕ που ισχύουν σχετικά με την κάλυψη Μελέτης.

Αντικείμενο της μελέτης θα μελετηθεί η κατασκευή αγωγών μεταφοράς συνολικού μήκους 18 χιλιομέτρων του αποταμιευμένου νερού του φράγματος Φανερωμένης Νομού Ηρακλείου. Η μελέτη αυτή περιλαμβάνει επιμέρους μελέτες ως ακολούθως:

α) Μελέτη Υδραυλικών Εργων (κατηγορία μελέτης 13),

β) Γεωργική Μελέτη (κατηγορία μελέτης 23),

γ) Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (κατηγορία μελέτης 27),

δ) Τοπογραφική Μελέτη (κατηγορία μελέτης 16)

Η Γεωργική μελέτη θα εκπονηθεί στο στάδιο της Προμελέτης και θα περιλαμβάνει (γεωργοτεχνική, γεωργοοικονομική μελέτη και δημοσιονομική διερεύνηση (διερεύνηση οικονομικών αποτελεσμάτων). Η υδραυλική μελέτη θα συνταχθεί σε δύο φάσεις: Προκαταρκτική μελέτη και Οριστική μελέτη η οποία θα περιλαμβάνει και τα ΣΑΥ, ΦΑΥ σύμφωνα με τις εγκυκλίους 11/4-4-01 και 16/18-6-01 του ΠΕΧΩΔΕ. Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων επίσης σε δύο φάσεις Προέγκριση Χωροθέτησης και Εγκριση Περιβαλλοντικών Ορων. Τέλος στην Τοπογραφική μελέτη θα συνταχθούν τα κτηματολογικά διαγράμματα και οι κτηματολογικοί πίνακες εκπονούμενης συγχρόνως ταχυμετρικής και υψομετρικής αποτύπωσης όπου κριθεί απαραίτητο από τον εργοδότη κατά τη διάρκεια εκπόνησης της μελέτης. Επίσης θα συνταχθούν όλα τα απαραίτητα σχέδια και στοιχεία ώστε η Οριστική Μελέτη να έχει πληρότητα Μελέτης εφαρμογής (χαράξεις κλπ.).

Η ολική αμοιβή της μελέτης κατανέμεται κατά στάδια σύμφωνα με το ΠΔ 696/74 και το ΠΔ 515/89 και προεκτιμάται στο ποσόν των 198.962 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Η διάρκεια σύμβασης θα ορίζεται σε 15 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από ΣΑΜΠ 0023 ΚΡΗΤΗΣ με ΚΑ 2002ΜΠ00230036 σε βάρος των πιστώσεων της μελέτης «Μελέτη αγωγού σύνδεσης φράγματος Φανερωμένης με τα δίκτυα άρδευσης».

Η ολική αμοιβή της μελέτης υπόκειται σε έκπτωση δημοσίου και στις νόμιμες κρατήσεις TEE και ΤΣΜΕΔΕ. Δεκτές θα γίνονται αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το σύνολο και μόνο της μελέτης, από α) Ελληνες μελετητές και Ελληνικά Γραφεία Μελετών που είναι γραμμένοι στα αντίστοιχα Μητρώα της Χώρας και έχουν ή συμπράττουν με μελετητές ή Γραφεία Μελετών με τα παρακάτω πτυχία:

9.1.1. Β τάξης στην κατηγορία 23 των Γεωργικών μελετών.

9.1.2. Γ ή Δ τάξης στην κατηγορία 13 μελετών Υδραυλικών Εργων

9.1.3. Β τάξης στην κατηγορία 27 των Περιβαλλοντικών μελετών και

9.1.4. Α ή Β τάξης στην κατηγορία 16 των Τοπογραφικών μελετών

Η τάξη των πτυχίων των γραφείων μελετών η μελετητών όπως προαναφέρεται, προκύπτει από το ύψος της συνολικής προεκτιμηθείσης ή κατ' αποκοπήν αμοιβής της μελέτης κάθε κατηγορίας, για όλα τα στάδια των επί μέρους μελετών, που ανέρχεται στη συγκεκριμένη περίπτωση στο ποσό των 10.000 ευρώ κατ' αποκοπή για τη Γεωργική μελέτη, των 144.962 ευρώ για τη μελέτη των Υδραυλικών έργων, των 19.000 ευρώ για τη Μελέτη των Περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατ' αποκοπή και των 25.000 ευρώ για την Τοπογραφική μελέτη (χωρίς ΦΠΑ).

Επιτρέπονται οι συμπράξεις σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να υποβληθεί εκτός των άλλων και υπεύθυνη δήλωση που υπογράφεται από το νόμιμο εκπρόσωπο κάθε συμπράττοντος Γραφείου με την οποία θα δηλώνει ότι αποδέχεται τη σύμπραξη, τον τρόπο κατανομής της αμοιβής και τον κοινό εκπρόσωπο Μελετητή. Τα Γραφεία Μελετών ή συμπράξεις Γραφείων μελετών δεσμεύονται από την προσφορά τους μέχρι την ανάθεση της Μελέτης.

Η ανάθεση της παρούσας μελέτης θα γίνει με απευθείας επιλογή με βάση το άρθρο 11 παρ. 7 του Ν. 716/77 και τα κριτήρια επιλογής των διαγωνιζομένων θα είναι τα παρακάτω:

Κριτήριο 1. Η αποδεδειγμένη εμπειρία των μελετητών σε παρόμοιες μελέτες.

Κριτήριο 2. Η ικανότητα εκπόνησης της μελέτης στον προβλεπόμενο χρόνο σε συνδυασμό με άλλες ανειλημμένες υποχρεώσεις για την εκπόνηση μελετών και τη στελέχωση και τον εξοπλισμό του Γραφείου.

Απαραίτητα συμπληρωματικά δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στην παρούσα πρόσκληση που αφορά τη μελέτη «Μελέτη αγωγού σύνδεσης φράγματος Φανερωμένης με τα δίκτυα άρδευσης» είναι τα εξής:

1. Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα υπογράφεται από κοινού από όλους τους νόμιμους εκπροσώπους των συνεργαζομένων γραφείων.

2. Επικυρωμένα αντίγραφα των πτυχίων που θα συνοδεύονται από υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 του εκπροσώπου του κάθε γραφείου χωριστά όπου θα δηλώνεται η έδρα, η σύνθεση του γραφείου με το δυναμικό εκάστου μέλους ανά κατηγορία μελέτης και ότι το πτυχίο βρίσκεται σε ισχύ.

3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 κάθε μέλους της ομάδας εκπόνησης της μελέτης χωριστά που θα δηλώνεται ότι τελεί σε γνώση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος του γραφείου που συμμετέχει και ότι δεν υπάρχουν λόγοι αποκλεισμού του από την ανάθεση της μελέτης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 716/77.

4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 όπου θα δηλώνεται ο κοινός εκπρόσωπος των συμπραττόντων γραφείων (περίπτωση σύμπραξης) που θα υπογράφεται από το νόμιμο εκπρόσωπο κάθε συμπράττοντος γραφείου και θα καθορίζεται ο τρόπος κατανομής της αμοιβής.

5. Πίνακας σύμφωνα με το υπόδειγμα Ι των σχετικών μελετών που έχει εκπονήσει το γραφείο ή κάθε επιμέρους μελετητής της ομάδας εκπόνησης της μελέτης λόγω συμμετοχής του στο υπόψη Γραφείο ή προηγούμενης συμμετοχής του σε άλλα Γραφεία. Με αντίστοιχο πίνακα όπως ο παραπάνω Πίνακας Ι μπορεί να περιγράφεται η Γενική Εμπειρία (του Γραφείου ή επιμέρους Μελετητών). Οι παραπάνω Πίνακες θα υποβάλλονται με υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1559/88. Η εν λόγω εμπορία πρέπει να αποδεικνύεται κυρίως με βεβαιώσεις και στοιχεία των αρμοδίων Δημοσίων Αρχών.

6. Πίνακας σύμφωνα με το υπόδειγμα ΙΙ των εκπονουμένων μελετών του Δημοσίου ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΟΤΑ για τις οποίες υπάρχει απόφαση ανάθεσης και δεν έχει γίνει ακόμα η έγκριση του τελικού σταδίου. Ο υπόψη Πίνακας θα υποβάλλεται με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 του κοινού εκπροσώπου του Γραφείου ή των επιμέρους μελετητών που εκπονούν μελέτες λόγω συμμετοχής τους σε άλλα Γραφεία. Επίσης θα δηλώνονται και τυχόν ανενεργές μελέτες που υφίστανται με ανοιχτή σύμβαση η οποία μπορεί να επανεργοποιηθεί.

7. Τα ενδιαφερόμενα Γραφεία μελετών μπορούν να υποβάλλουν κάθε άλλο στοιχείο (βιογραφικά σημειώματα, επιστημονική δραστηριότητα, ειδικούς συνεργάτες, επαγγελματική δραστηριότητα κλπ.) που θα βοηθήσει στο σχηματισμό πλήρους εικόνας της εμπειρίας και των δυνατοτήτων των μελετητών για την άρτια και έγκαιρη εκπόνηση της υπόψη μελέτης.

8. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 την οποία υπογράφει ο νόμιμος εκπρόσωπος του «Μελετητή», ή οι νόμιμοι εκπρόσωποι της Σύμπραξης ή Κοινοπραξίας, ότι έχουν μελετήσει λεπτομερώς όλα τα στοιχεία της ΕΣΥ και ότι έχουν λάβει πλήρη γνώση των στοιχείων της παρούσας πρόσκλησης καθώς και των επιτόπου συνθηκών και έχουν μελετήσει τις τυχόν υπάρχουσες μελέτες και αποδέχονται τους όρους της παρούσης Πρόσκλησης.

Η παράλειψη υποβολής έστω και ενός από τα πιο πάνω στοιχεία, δικαιολογητικά, πιστοποιητικά, ή δηλώσεις, θα συνεπάγεται τον αποκλεισμό του «Μελετητή», από την περαιτέρω διαδικασία αξιολόγησης. Η ίδια συνέπεια αποκλεισμού θα ισχύει και στην περίπτωση που το περιεχόμενο των δικαιολογητικών και των δηλώσεων δεν επιτρέπει την αξιολόγηση, λόγω παραλείψεων ή παραποιήσεων των ζητουμένων στοιχείων, όπως αυτά καθορίζονται παραπάνω.

Η επιτροπή αξιολόγησης διατηρεί το δικαίωμα και κατά την κρίση της να καλέσει τους διαγωνιζόμενους για παροχή πληροφοριών, διευκρινίσεων και συμπληρωματικών στοιχείων σχετικά με τη δηλωθείσα σημερινή απασχόληση και την εμπειρία του «Μελετητή».

Τονίζεται ότι σε περίπτωση που θα ανατεθεί η εκπόνηση της μελέτης και σε σύμπραξη ή σε κοινοπραξία τα συμμετέχοντα σ' αυτές μέλη οφείλουν να περιληφθούν με ιδιαίτερη νομική μορφή και να ορίσουν κοινό εκπρόσωπο και αναπληρωτή του, σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ. 4 του ΠΔ 194/1979.

Κατά την κρίση της επιτροπής επιλογής θα αποφασιστεί ο αποκλεισμός ή μη διαγωνιζομένου λόγω υποβολής ελλιπών στοιχείων. Τα έξοδα δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης τόσο της αρχικής όσο και των επαναληπτικών στον Τύπο, βαρύνουν τον Ανάδοχο της μελέτης που είναι υποχρεωμένος με τα δικαιολογητικά της πρώτης πληρωμής να προσκομίσει αντίγραφα των σχετικών εξοφλητικών αποδείξεων. Για κάθε πληροφορία καθώς και για διάθεση της αναλυτικής πρόσκλησης με αμοιβή 15 ευρώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων της Δ/νσης Δημοσίων Εργων της Περιφέρειας Κρήτης, Ελευθέρνης 2 Καμίνια, τηλ. 0810-254.947 Κα Τσίκη Αννα Μαρία.

Ηράκλειο 22-7-02

Με εντολή ΓΓ Περιφέρειας Κρήτης

Ο Δ/ντής Δ/νσης Δημοσίων Εργων

Γ. Τζωρτζακάκης


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ