Παρασκευή 26 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ
«Πέρα βρέχει» της κυβέρνησης... για μέτρα

Ο Δήμος Μοσχάτου καταγγέλλει ότι τα μπάζα που προκάλεσαν τις εκτεταμένες πλημμύρες στις 8 Ιούλη εξακολουθούν να παραμένουν στην κοίτη του Κηφισού και καλεί τον εισαγγελέα να επέμβει

Την ίδια στιγμή που προχτές το απόγευμα η κυβέρνηση μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε προειδοποιήσεις και εκκλήσεις προς τους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα για επερχόμενες καταιγίδες και πλημμύρες, η κοίτη του Κηφισού ποταμού σε μήκος ενός χιλιομέτρου, ακριβώς στο ύψος του Μοσχάτου και του Ρέντη, που επλήγησαν κατά τη διάρκεια της νεροποντής της 8ης Ιούλη, ήταν γεμάτη από μπάζα και φερτά υλικά, ικανά να επαναλάβουν μια νέα καταστροφή!

Αυτό καταγγέλλει ο Δήμος Μοσχάτου με έγγραφη διαμαρτυρία του που στάλθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού, το ΥΠΕΧΩΔΕ, τον Περιφερειάρχη, αλλά και στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με την παράκληση να ασκήσει αμέσως ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων του έργου. Αποδεικνύεται έτσι ότι παρά τις εξαγγελίες η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πήρε κανένα μάθημα από τις πρόσφατες πλημμύρες, αλλά εξακολουθεί να εφαρμόζει μια πολιτική απόλυτης αδιαφορίας ακόμη και για τα πιο απλά πράγματα: το καθάρισμα του Κηφισού από τα μπάζα. Πώς μετά από αυτό να περιμένει κανείς σοβαρότερα μέτρα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής;

Οπως αναφέρεται στην καταγγελία του Δήμου Μοσχάτου, «η απαράδεκτη από κάθε άποψη αυτή κατάσταση ενόψει και του σχετικού εγγράφου του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Αθηνών, δημιουργεί νέα, άμεση, σοβαρή και σπουδαία απειλή κινδύνου νέας πλημμύρας με απρόβλεπτες συνέπειες για την πόλη του Μοσχάτου, τους κατοίκους και τις περιουσίες τους. Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την προκλητική και παράνομη συμπεριφορά των αναδόχων του έργου και την αδιαφορία του κυρίου του έργου, δηλαδή του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, για τις συνέπειες των ανωτέρω πράξεων των εταιριών που έχει εγκαταστήσει στο έργο. Καταγγέλλουμε την έλλειψη οποιασδήποτε επιβλέψεως για την τήρηση μέτρων ασφαλείας, προς αποτροπή του κινδύνου της ζωής των κατοίκων και προκλήσεως ζημιών, εκ μέρους των υπευθύνων μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ».

Ο Δήμος Μοσχάτου αφού υπενθυμίζει ότι η εγκληματική ενέργεια της απόθεσης των μπάζων προκάλεσε την πλημμύρα της 8ης Ιούλη, τονίζει ότι καθιστά όλους τους προαναφερόμενους υπεύθυνους σε περίπτωση επανάληψης της τραγωδίας.

  • Ο Δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε σε επιφυλακή η ομάδα Αμεσης Επέμβασης του Δήμου ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ