Παρασκευή 26 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκκληση για αίμα

Εκκληση προς τους αρμόδιους φορείς, τους εθελοντές αιμοδότες, όλους τους πολίτες, να ενεργοποιηθούν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη αίματος που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία της χώρας και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, κάνουν οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία.

«Το καυτό πρόβλημα της έλλειψης αίματος στη χώρα μας τους καλοκαιρινούς μήνες επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Με απογοήτευση, διαπιστώνουμε ότι ενώ βρισκόμαστε στα μέσα της καλοκαιρινής περιόδου δεν έχουν παρθεί μέτρα, που να προβάλλουν την ήδη υπάρχουσα σε όλες τις Μονάδες Θαλασσαιμίας της χώρας μας, αλλά και γενικότερα σε όλα τα χρόνια νοσήματα, έλλειψη αίματος και την ανάγκη για την αύξηση της εθελοντικής αιμοδοσίας», τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Μεσογειακής Αναιμίας (ΠΟΣΜΑ).

Η επάρκεια αίματος είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, επισημαίνει η Ομοσπονδία και κάνει έκκληση για προσφορά αίματος στις μεγάλες μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας της Αθήνας και της επαρχίας, όπως είναι το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», το «Δρακοπούλειο» Κέντρο Αιμοδοσίας, το «Ιπποκράτειο», το «Γ. Γεννηματάς» κ.ά.

Σημειώνεται ότι στη χώρα μας συγκεντρώνονται περίπου 600.000 μονάδες αίματος κάθε χρόνο. Οι ανάγκες της χώρας μας σε αίμα θα μπορούσαν να καλυφθούν, αν το 3-4% του συνολικού πληθυσμού της χώρας μας ή το 10-20% όσων είναι σε θέση να δώσουν αίμα, έδινε τακτικά αίμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ