Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»
Διεκδικούν αγωνιστικά προσλήψεις προσωπικού

Οι ελλείψεις είναι τεράστιες και οδηγούν στην υπερεντατικοποίηση

Τρίωρη στάση εργασίας (8-11 π.μ) και μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης του νοσοκομείου πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του «Αγία Ολγα», οι οποίοι προγραμματίζουν δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, διεκδικώντας τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους και την αναβάθμιση του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, προγραμματίζουν πολύμορφες κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια όλης της βδομάδας,ι νέα στάση εργασίας (8-11 π.μ) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης την ερχόμενη Παρασκευή 14 Ιούνη 2002. Ακόμα θα συμμετάσχουν στην απεργία για το Ασφαλιστικό στις 18 Ιούνη 2002.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τη διοικητή του νοσοκομείου Σ. Χρυσάφη, η οποία δεν ανέλαβε καμία δέσμευση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μαζικές προσλήψεις στο νοσοκομείο, αφού οι ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις κατηγορίες είναι τεράστιες (νοσηλευτικό προσωπικό, βοηθητικό, τραυματιοφορείς, τραπεζοκόμες κλπ) και οδηγούν στην υπερεντατικοποίηση της δουλιάς των υπαρχόντων εργαζομένων. Αντιδρούν στον αυταρχισμό της διοίκησης. Αγωνίζονται για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει το νοσοκομείο στους ασθενείς, κόντρα στις ιδιωτικοποιήσεις τομέων των νοσοκομείων. Παλεύουν για δημόσια δωρεάν Υγεία και Κοινωνική Ασφάλιση.

Τέλος, το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου, με ομόφωνη απόφασή του, κατήγγειλε την αστυνομοκρατία στους χώρους δουλιάς, την αστυνόμευση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας και τη βάρβαρη επίθεση ενάντια στους απεργούς - ναυτεργάτες στη μεγάλη απεργία στο λιμάνι του Πειραιά στις 29 Μάη 2002.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ