Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δίνει «επιχειρήματα» στην κυβέρνηση

Πατήματα και «επιχειρήματα» προσφέρει στην κυβέρνηση η ηγεσία της ΝΔ για το ασφαλιστικό, ωθώντας τη με κάθε τρόπο στην ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο παρά τις φραστικές ενστάσεις της επιθυμεί να ψηφιστεί, ακριβώς γιατί είναι συνέχεια των δικών της αντιασφαλιστικών νόμων.

Ασκώντας κριτική από πιο προωθημένες νεοφιλελεύθερες θέσεις η ηγεσία της ΝΔ επιτρέπει στην κυβερνητική προπαγάνδα να εμφανίζει το νομοσχέδιο για «ρεαλιστικό συμβιβασμό», ο οποίος τάχα περιέχει πολλά θετικά για τους εργαζόμενους. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ μετά τη συνάντηση που είχαν χθες με αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ. «Αυτό το νομοσχέδιο, με τις αποσπασματικές του διατάξεις δε λύνει το πρόβλημα του ασφαλιστικού. Απλώς, το κουκουλώνει», δήλωσε ο Γ. Σουφλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα το καταψηφίσει γιατί «δε θα πάμε σε διαγωνισμό παροχών χωρίς αντίκρισμα»(!). Ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης, επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο «δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα, δεν υπάρχει ουσιαστική χρηματοδότηση και υποθηκεύει το μέλλον», ενώ επιφυλάχτηκε για πιο αναλυτική τοποθέτηση στη Βουλή.

Τις θέσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων διατύπωσε στη συνάντηση ο Γ. Σταυρόπουλος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της ΕΕ της ΓΣΕΕ. Ο συνδικαλιστής υπογράμμισε ότι οι εργατοϋπάλληλοι της χώρας, απορρίπτουν το νομοσχέδιο γιατί μειώνει τις συντάξεις, αυξάνει τα όρια ηλικίας, προωθεί την ιδιωτικοποίηση και συνολικά ένα σύστημα ασφάλισης που δε στηρίζεται στη σταθερή απασχόληση. Επιπλέον γιατί επεκτείνοντας τους νόμους της ΝΔ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διαμορφώνει ένα σύστημα με πετσοκομμένα δικαιώματα στην ασφάλιση, στην υγεία και την πρόνοια.

Ευκαιρία για να ασκήσει κριτική στη «νεοφιλελεύθερη πολιτική» βρήκε η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ. Σε ανακοίνωσή της κατηγορεί τη ΝΔ για τους αντιασφαλιστικούς της νόμους. Την κατηγορεί ακόμα, γιατί η ηγεσία της ΝΔ εγκαλεί την κυβέρνηση που υποχώρησε πέρυσι στις πιέσεις των εργαζομένων. Ομως σε μια ολόκληρη σελίδα, ανακοίνωση, δε λέει κουβέντα για την κυβέρνηση που επιχείρησε πέρυσι να περάσει τα μέτρα Γιαννίτση. Θαυμάστε λογική! Ασκούμε κριτική σ' αυτούς που συνηγορούν στο έγκλημα. Δε λέμε όμως λέξη γι' αυτόν που διαπράττει το έγκλημα. Επιπλέον «κάνει την πάπια» και για το νέο νομοσχέδιο, και ας ομολογούν πλέον ακόμα και στελέχη της ότι δεν κάνει τίποτα άλλο, παρά να οικοδομεί πάνω στην αντιασφαλιστική βάση που έχει φτιάξει η ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ