Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντανάκλαση των ανησυχιών στο ιατρικό σώμα

Τα αποτελέσματα στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αντανακλούν τις ανησυχίες των συναδέλφων για τις επιπτώσεις της ακολουθούμενης πολιτικής στο χώρο της υγείας, εκτιμά η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών (ΔΗΠΑΚ) και δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα παραμένοντας αταλάντευτα στις θέσεις της για ένα ενιαίο σύστημα υγείας, που θα παρέχει μόνιμες και αξιοπρεπείς σχέσεις εργασίας στους λειτουργούς του, καθώς και αναβαθμισμένη δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Με ανακοίνωσή της η ΔΗΠΑΚ, χαιρετίζει τους γιατρούς που την τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν σ' αυτή την εκλογική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές που έγιναν στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για την εκλογή νέων μελών του ΔΣ οι παρατάξεις έλαβαν:

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών ποσοστό 6% και 1 έδρα, ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει ποσοστό 5,8% και 1 έδρα.

Η Ιατρική Συνδικαλιστική Κίνηση (υποστηρίχτηκε από τη ΝΔ) ποσοστό 57,75% και 9 έδρες, ενώ είχε 49,58% και 7 έδρες.

Η Δημοκρατική Ιατρική Ανανέωση (υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ) ποσοστό 14,15% και 2 έδρες, είχε 32,1% και 5 έδρες.

Οι Ανεξάρτητη Κίνηση Νοσοκομειακών Ιατρών, Ευρεία Συνεργασία Γιατρών, και Νέα Ενωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών, πήραν από 1 έδρα.

Η Αγωνιστική Ενότητα δεν εξέλεξε μέλος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ