Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομόφωνα στην απεργία

Με ομόφωνη χτεσινή απόφασή του το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους της πόλης να πάρουν μαζικά και αγωνιστικά μέρος στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για το Ασφαλιστικό, στις 18 του Ιούνη.

Στο μεταξύ, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σε διακήρυξή του καλεί όλους τους φίλους και υποστηρικτές του στην προσυγκέντρωση που πραγματοποιεί στις 10 το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου. «Στις 18 του Ιούνη κανένας Ελληνας εργαζόμενος στη δουλιά», τονίζει η διακήρυξη του ΠΑΜΕ, «Η χώρα νεκρώνει - όλοι στη γενική απεργία».

Το ΠΑΜΕ επισημαίνει στη Διακήρυξή του ότι «ο στημένος "κοινωνικός διάλογος" κυβέρνησης - εργατοπατέρων είχε το αποτέλεσμα που όλοι γνώριζαν από την αρχή: κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης με απαίτηση εργοδοτών - Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το ΠΑΣΟΚ υποσχόταν κατάργηση του νόμου της ΝΔ που στερούσε τη σύνταξη για όσους ασφαλίστηκαν μετά το '93. Τώρα τον επεκτείνει σε όλους».

Καταδικάζοντας την τάση και τις ενέργειες του κυβερνητικού συνδικαλισμού, το ΠΑΜΕ επισημαίνει: «Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός οργιάζει, οργανώνει απεργοσπασία, συνεργάζεται με εργοδότες και κράτος για το σπάσιμο της απεργίας, διασπά τους εργαζόμενους. Απομονώστε τους. Καταδικάστε τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ