Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18ης ΙΟΥΝΗ
Ολες οι δυνάμεις στη μάχη της ενημέρωσης και της οργάνωσης του αγώνα

Κάλεσμα από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Ομόφωνες αποφάσεις σε Εργατικά Κέντρα. Πολύμορφη εξόρμηση στους χώρους δουλιάς

Να δώσουν τη μάχη της ενημέρωσης ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο καλεί τις ταξικές δυνάμεις η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, που συνεδρίασε χτες και εκτίμησε την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται με την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό και την επικείμενη πανεργατική- πανδημοσιοϋπαλληλική πανελλαδική απεργία στις 18 του Ιούνη. Ταυτόχρονα με τη μάχη της ενημέρωσης έχει σημάνει αγωνιστικό συναγερμό σ' όλη τη χώρα για την οργάνωση και επιτυχία της απεργίας. Ηδη αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας, Φωκίδας, Αγρινίου, Αρκαδίας, Καλαμάτας, Πύργου, Λουτρακίου και Κεφαλονιάς.

Τα μέλη της Γραμματείας, αφού εξέτασαν την εμπειρία που φτάνει από τους χώρους δουλιάς και τις πρώτες αντιδράσεις των εργαζομένων, διαπίστωσαν ότι: Οι εργαζόμενοι έχουν συνειδητοποιήσει το βαθύ αντεργατικό χαρακτήρα αυτού του νομοσχεδίου και δείχνουν αποφασισμένοι να το αντιπαλέψουν και με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία στις 18 του Ιούνη. Η κυβέρνηση, θέλοντας να αποπροσανατολίσει και να διασπάσει το αρραγές μέτωπο των εργαζομένων, καταφεύγει σε τρικ και σε παραπλανητικές ενέργειες.

Γι' αυτό καλούν τους εργαζόμενους «να εντείνουν τις πολύμορφες δραστηριότητές τους για την προβολή της νέας απεργίας. Με αυτόν τον αγώνα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων θα κριθούν πολλά, για την πορεία και την προοπτική των αγώνων, που είναι αναγκαίο να αναπτυχθούν και να κλιμακωθούν ως απάντηση στη συνολική επίθεση κεφαλαίου-κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις στην πρώτη γραμμή, τα στελέχη και οι φίλοι του ΠΑΜΕ, θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να πετύχει αυτός ο αγώνας».

Με βάση λοιπόν το παραπάνω πλαίσιο, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι, πρωτοβάθμια σωματεία, τα «δίνουν όλα» για την καλύτερη οργάνωση και επιτυχία της απεργίας. Οι εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, οι συσκέψεις, οι συνεδριάσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, των Συντονιστικών Επιτροπών και των Επιτροπών Αγώνα έχουν πάρει καθημερινό χαρακτήρα.

Απόφαση συμμετοχής συμμετοχής στην 24ωρη απεργία πήρε χτες η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Επίσης, ομόφωνες αποφάσεις πήραν η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο και η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος. Τέλος, απόφαση πήρε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.

Μέχρι σήμερα αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία έχουν επίσης πάρει: Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών. Δεκάδες είναι ήδη οι αποφάσεις στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Στην Κρήτη, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση Ηρακλείου πραγματοποίησε σύσκεψη, όπου και συζητήθηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων σε χώρους δουλιάς και κλάδους για την καλύτερη ενημέρωση των εργαζομένων και συμμετοχή τους στην απεργία. Αύριο, Τετάρτη, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Χανίων καλεί σε ανάλογη σύσκεψη σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους, στις 8.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ