Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ρύθμιση - αντιπερισπασμός για τους εκπαιδευτικούς

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να κλείσουν τα αυτιά σε δήθεν ρυθμίσεις, με πολύ περιορισμένη πρακτική αξία και να διεκδικήσουν άμεση απόσυρση όλου του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και πλήρη σύνταξη στα 60 χρόνια χωρίς όριο ηλικίας, απευθύνει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ με αφορμή τη χτεσινή προσπάθεια της κυβέρνησης να διασπάσει το εργατικό μέτωπο ανακοινώνοντας μία ρύθμιση για τους εκπαιδευτικούς.

Η παράταξη σημειώνει ότι η κυβέρνηση μπροστά στην απεργία στις 18 του Ιούνη και τη συσπείρωση των εργαζόμενων ενάντια στα μέτρα, επιδιώκει να αποπροσανατολίσει κομμάτια των εργαζομένων, έχοντας συμμάχους τις πλειοψηφίες της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ που έπαιξαν στο παιχνίδι της «ρυθμισιολογίας».

Η κυβέρνηση εμφανίστηκε χτες να προσφέρει στους εκπαιδευτικούς «ευνοϊκές» επιμέρους ρυθμίσεις που δεν αλλοιώνουν το πνεύμα των προωθούμενων μέτρων. Συγκεκριμένα, χτες δόθηκε στη δημοσιότητα τροπολογία στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν συμπληρώσει 30 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας να παίρνουν σύνταξη όσοι έχουν διοριστεί μέχρι 31 Δεκέμβρη 1982 μετά τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας τους και όσοι έχουν διοριστεί από 1 Γενάρη 1983 και εφεξής, μετά τη συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας τους.

Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας, έσπευσε να παρουσιάσει τη ρύθμιση ως προϊόν διαλόγου και δήλωσε χτες ότι «η ιδιαιτερότητα του εκπαιδευτικού έργου αναγνωρίζεται από την κυβέρνηση και θα αποτυπωθεί στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ