Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΣΗΘΙ
«Εχουμε μπροστά μας πολλές μάχες»

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκα σε εργασιακούς χώρους

Διήμερη περιοδεία στο Νομό Λασιθίου πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος Τάκης Τσιόγκας, με αφορμή το Ασφαλιστικό και την απεργία στις 18 Ιούνη. Ο Τάκης Τσιόγκας επισκέφτηκε μια σειρά εργασιακούς χώρους και μίλησε με τους εργαζόμενους για την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και την ανάγκη ακόμα πιο μαζικών διεκδικητικών αγώνων της εργατικής τάξης για τη διασφάλιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων της, με πρώτο και κύριο σταθμό την απεργία, στις 18 Ιούνη, μέρα πανεργατικού παλλαϊκού ξεσηκωμού, όπως τη χαρακτήρισε.

Ο βουλευτής του Κόμματος επισκέφτηκε και τα τρία νοσοκομεία του Νόμου, όπου όπως διαπίστωσε και ο ίδιος, αλλά και τον ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι εκεί, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και μηχανήματα, με αποτέλεσμα να ισχύουν εξαντλητικά ωράρια και το νοσοκομείο να μη λειτουργεί όπως πρέπει. Ακόμα οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον Τ. Τσιόγκα για τα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού, σίτισης αλλά και ασφάλειας του νοσοκομείου, που εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την εμπορευματοποίηση και παραπέρα ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Εξάλλου ο βουλευτής του ΚΚΕ συναντήθηκε και με ξενοδοχοϋπαλλήλους οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Μίλησαν για τη μεγάλη ανεργία που υπάρχει στον κλάδο τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα φέτος, καθώς και για το ασφαλιστικό -οι περισσότεροι είναι εποχιακοί- καθώς και για την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών που προωθεί σήμερα η κυβέρνηση με τ' αντιασφαλιστικά της μέτρα. Ο Τ. Τσιόγκας κάλεσε τους εργαζόμενους να δουλέψουν για την επιτυχία της απεργίας στις 18 του μήνα τονίζοντας πως το «εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει με τη μαζική συμμετοχή του ν' απαντήσει στην πολιτική της κυβέρνησης, που κατεδαφίζει σήμερα ό,τι με αγώνες και θυσίες η εργατική τάξη κατάκτησε τον προηγούμενο αιώνα». Ακόμα υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση επέλεξε τη σύγκρουση με την εργατική τάξη και εφόσον την επέλεξε θα την έχει. Εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε, θα συνεχίσουμε τους αγώνες με πρώτη απάντηση τη δυναμική και μαζική απεργία στις 18 Ιούνη». Και συνεχίζοντας τόνισε πως «οι φασιστικές μέθοδοι που χρησιμοποιούν κυβέρνηση και πλουτοκρατία για να χτυπήσουν το εργατικό κίνημα θα στραφούν εναντίον τους. Εχουμε μπροστά μας πολλές μάχες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ