Παρασκευή 7 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 69
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η ανδρεναλίνη στα ύψη

Είχαν που είχαν τις δικές τους εξωαγωνιστικές διαφωνίες που σημάδευαν πάντα τις ποδοσφαιρικές κόντρες Αγγλίας και Αργεντινής, ήρθε και η σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας φετινή αναμέτρηση για τον ΣΤ` όμιλο του Μουντιάλ και τα... αίματα όπως ήταν αναμενόμενο είναι για τα καλά αναμμένα. Το πολιτικοστρατιωτικό παλαιό πρόβλημα των νησιών Φώκλαντ, το γκολ με το χέρι του Μαραντόνα στον αγώνα των δυο ομάδων το 1986 στο Μεξικό, τα επεισόδια και η αποβολή Μπέκαμ στη διοργάνωση της Γαλλίας το 1998, παρέλασαν από τον Τύπο των δυο χωρών καθ' όλη τη διάρκεια της βδομάδας.

Ο άνθρωπος που στο παρελθόν έκανε τους Εγγλέζους να βλέπουν... εφιάλτες Ντιέγκο Μαραντόνα πήρε και αυτός θέση στο ζήτημα μιλώντας απαξιωτικά για τους σημερινούς αντιπάλους της χώρα του.. Στην αντίπερα όχθη τα αγγλικά ταμπλόιντ προέτρεπαν τους Αργεντίνους να μην τολμήσουν να μιλήσουν για την ιστορία των Φώκλαντ. Μάλιστα, κάποια ρεπορτάζ ανέφεραν ότι το άνθρωποι του υπουργείο Εξωτερικών έκαναν συστάσεις στους παίκτες της Εθνικής να προσέχουν ιδιαίτερα στη συνέντευξη Τύπου.

Για την Αγγλία η νίκη αποτελεί μονόδρομο μετά την ισοπαλία με τη Σουηδία. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του τεχνικού Σβεν Γκόραν Ερικσον. «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, αν θέλουμε να παίξουμε στο Μουντιάλ και μετά τις 12 του Ιούνη (τέλος Α ` γύρου)». Στον αγωνιστικό τομέα, αναμένονται κάποιες αλλαγές αφού ο Ντάιερ μάλλον θα ξεκινήσει αντί του Βάσελ, ενώ ίσως χρησιμοποιηθεί και Μπατ. Από την άλλη πλευρά, ο Μπιέλσα θεωρεί ότι η ομάδα του θα παρουσιαστεί χωρίς άγχος στο παιχνίδι και αυτό ίσως αποτελέσει πλεονέκτημα. Στην ενδεκάδα όπως δείχνουν τα πράγματα αναμένεται να είναι ο Κίλι Γκονζάλεθ στη θέση του Λόπεζ που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στον αγώνα με τη Νιγηρία.

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ

Οπως και στον αγώνα του 1998 συναρπαστικές αναμένονται και σήμερα οι μονομαχίες Βερόν και Μπέκαμ

Sportidea

Οπως και στον αγώνα του 1998 συναρπαστικές αναμένονται και σήμερα οι μονομαχίες Βερόν και Μπέκαμ
Οξυμένα είναι τα πνεύματα όμως και στην κόντρα της Παραγουάης με την Ισπανία. Αιτία οι δηλώσεις του τερματοφύλακα των Λατιναομερικάνων Χοσέ Λουις Σιλαβέρτ που σήμερα αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη φετινή διοργάνωση. Ο Σιλαβέρτ έδειξε να υποτιμά του Ισπανούς πριν την έναρξη των αγώνων και φυσικά οι Ευρωπαίοι δεν τον ξεχνάνε. Πάντως, μετά τη νίκη επί της Σλοβενίας στις τάξεις των Ισπανών επικρατεί η αισιοδοξία για το δεύτερο παιχνίδι της ομάδας τους, όπου θέλουν να καθαρίσουν την υπόθεση πρόκριση. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Καμάτσο αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Μοριέντες στη θέση του τραυματία Τριστά. Στην αντίπερα όχθη, οι Παραγουανοί θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την αναπάντεχη ισοπαλία 2-2 με τη Νότιο Αφρική. Αλλωστε νέο στραβοπάτημα ίσως τους οδηγήσει στην πόρτα της εξόδου.

ΣΟΥΗΔΙΑ - ΝΙΓΗΡΙΑ

Με το βλέμμα να είναι στραμμένο στο άλλο παιχνίδι του ΣΤ' Ομίλου, η Σουηδία αντιμετωπίζει τη Νιγηρία με στόχο την πρωτιά. Τόσο οι Σκανδιναβοί όσο και οι Αφρικανοί θέλουν τη νίκη προκειμένου να έχουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης με τη μόνη διαφορά ότι οι πρώτοι έχουν ήδη ένα βαθμό (1-1 με την Αγγλία) ενώ οι τελευταίοι είναι στο απόλυτο μηδέν (0-1 με την Αργεντινή).

Οι Σουηδοί γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν πρέπει να υποτιμήσουν τους αντιπάλους τους και σε αυτό συμφώνησαν τόσο ο εκλέκτορας Λάρτζμπακ όσο και ο Λιούνμπεργκ. Από το παιχνίδι λογικά θα απουσιάσει ο Αντερσον ενώ αμφίβολος είναι ο Ντάνιελ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Κανού αναμένεται να μείνει στον πάγκο καθώς η συμμετοχή του στο παιχνίδι θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Αντίθετα, την πρώτη του παρουσία σε αυτό το Μουντιάλ θα δώσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Ουντέζε, που εξέτισε την ποινή του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ