Παρασκευή 7 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 68
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΑΕΚ
Η απόλυτη δικαίωση

Ο Ντικούδης με το βαρύτιμο τρόπαιο

Sportidea

Ο Ντικούδης με το βαρύτιμο τρόπαιο
H επόμενη μέρα στην ΑΕΚ βρίσκει το «Δικέφαλο αετό» να συνεχίζει για τα καλά την πτήση στον... έβδομο ουρανό τις επιτυχίας. Αλλωστε η αναμονή των 32 χρόνων από τότε που η Ενωση είχε στεφθεί για τελευταία φορά πρωταθλήτρια ήταν πολύ μεγάλη για να τελειώσουν τα πανηγύρια σε 24 ώρες. Αλλωστε, ο χρόνος για τον προγραμματισμό όσον αφορά τη νέα χρονιά υπάρχει, οπότε δικαιολογείται λίγο παραπάνω... μεθύσι χαράς. Βλέπετε, δεν είναι μόνο το πρωτάθλημα αλλά και ο τρόπος που κατακτήθηκε αυτό, αφού ανατράπηκε το 2-0 νίκες του Ολυμπιακού καταφέρνοντας η ΑΕΚ να πάρει τρία συνεχόμενα ροζ φύλλα αγώνα. Κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ από τότε που ο τίτλος κρίνεται στη διαδικασία των φάιναλ φορ. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής των τελικών και ιδιαίτερα του πέμπτου παιχνιδιού, Δήμος Ντικούδης δεν μπόρεσε ακόμα και την επόμενη μέρα να κρύψει τη χαρά του. «Αισθάνομαι μεγάλη χαρά, ικανοποίηση για το κατόρθωμά μας και απέραντη δικαίωση για όλους τους παίκτες και τους προπονητές. Το βασικό στοιχείο της επιτυχίας μας ήταν ότι δεν τα παρατήσαμε. Ποτέ δε σκεφτήκαμε ότι θα χάναμε το πρωτάθλημα... ακόμη και μετά το 0-2 στους τελικούς από τον Ολυμπιακό», τόνισε ο Ελληνας διεθνής.

Αντίθετα, σε διαφορετικό τόνο κυμάνθηκαν οι δηλώσεις του Μιχάλη Κακιούζη που μπορεί να ήταν χαρούμενος αλλά δεν μπόρεσε να κατευνάσει την πικρία που είχε μαζέψει εδώ και καιρό. «Η νίκη αυτή ανήκει στους παίκτες και τους προπονητές, σε αυτά τα 15-20 άτομα που είναι η ομάδα. Σε κανέναν άλλον. Εύχομαι του χρόνου να πάρω κι άλλο πρωτάθλημα είτε με την ΑΕΚ είτε με κάποια άλλη ομάδα». Ιδιαίτερα για αυτό το τελευταίο ο Ελληνας παίκτης διευκρίνισε ότι το σκέφτηκε μετά τον πόλεμο που δέχτηκε σχετικά με την απόδοσή του στον πρώτο τελικό.

Σαν νίκη του ελληνικού μπάσκετ χαρακτήρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα του ο πρόεδρος της ΚΑΕ Γιάννης Φιλίππου που τόνισε πως είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το γεγονός ότι η Ενωση κατέκτησε τον τίτλο στηριζόμενη κυρίως σε Ελληνες παίκτες.

Οσο για τα αγωνιστικά δρώμενα της νέας χρονιάς, το σίγουρο είναι ότι ο Ντράγκαν Σάκοτα θα παραμείνει στο τιμόνι της ΑΕΚ, ενώ όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της ομάδας Γιάννης Γρανίτσας πρόθεση της διοίκησης είναι κρατήσει το βασικό φετινό κορμό και να ενισχυθεί με κάποιους Ελληνες ακόμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ