Τετάρτη 29 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιμένουν όλοι τους αντιασφαλιστικά

Το «σοσιαλιστικό» της κοστούμι φόρεσε η κυβέρνηση μια ημέρα πριν την πανελλαδική πανεργατική απεργία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και βγήκε στο παζάρι των ΜΜΕ! Πρωταγωνιστές σ' αυτό το «σόου» της κοινωνικής ευαισθησίας και της δημοκρατικότητας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να μπορέσουν να κρύψουν ότι η κυβέρνησή τους επιμένει και αντιασφαλιστικά και αντιδημοκρατικά.

Ο πρώτος, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις των συνδικάτων στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης, απαντούσε με στόμφο στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Υπάρχουν αντιδράσεις. Σέβομαι τις συνδικαλιστικές αντιδράσεις. Υπάρχουν επιμέρους θέματα τα οποία οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα - το καθένα με το δικό του τρόπο - επιθυμούν να διεκδικήσουν. Αυτό είναι απολύτως σεβαστό και δε χρειάζεται να το σχολιάσουμε». Λίγες μόλις ώρες αργότερα, αυτή η κυβέρνηση - που «σέβεται τις αντιδράσεις των εργαζομένων» - με εκτελεστικό όργανο την «ανεξάρτητή» της δικαιοσύνη, έβγαζε παράνομη και καταχρηστική την απεργία των ναυτεργατών.

Και επειδή η καταστολή δεν αρκεί για να κάμψει το φρόνημα των απεργών, ο Χρ. Πρωτόπαππας κατέφυγε σε ένα ακόμα χοντροκομμένο ψέμα. Οτι δηλαδή η κυβέρνηση αλλάζει το νόμο Σιούφα, όταν και οι πέτρες ακόμα ξέρουν ότι με τα μέτρα που αυτές τις ημέρες διαμορφώνονται σε σχέδιο νόμου, οι νόμοι Σιούφα επεκτείνονται, ενισχύονται και εξασφαλίζεται η ισχύ τους για ακόμα 30 χρόνια.

Λίγο αργότερα στη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ, το μικρόφωνο της υποκρισίας πήρε στα χέρια του ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτης, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ προωθεί ένα ασφαλιστικό σύστημα «σύγχρονο, βιώσιμο αξιόπιστο και κοινωνικά δίκαιο»..! Ολα αυτά στη συσκευασία ενός νομοσχεδίου, που στην προμετωπίδα του αναγράφεται η αύξηση των ορίων ηλικίας στα 65 και 67 χρόνια, η μείωση των συντάξεων, η ανατροπή των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Ο ίδιος μάλιστα δεν παρέλειψε να πλασάρει για άλλη μια φορά την ιδιωτική ασφάλιση ως τον «τρίτο πυλώνα», η οποία - όπως είπε - θα προβλέπεται στο νόμο.

Στους «σωτήρες» του ασφαλιστικού προστέθηκε αργότερα και ο Γ. Σουφλιάς, ο οποίος από το ύψος των αντεργατικών νόμων της ΝΔ τούς απάντησε ότι δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, αλλά το κόμμα του που έσωσε το ασφαλιστικό σύστημα.

Μετά απ' όλα αυτά, οι δηλώσεις του Χρ. Πολυζωγόπουλου στο τέλος της συνάντησης με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ότι «η κοινωνική ασφάλιση θα υποστηριχτεί με κάθε θυσία από το συνδικαλιστικό κίνημα...» μόνο σαν κακόγουστο αστείο ήχησε. Καθώς μια ημέρα πριν την απεργία, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ -προκλητικά απούσα από τη μεγάλη μάχη - συνεχίζει να στηρίζει απροκάλυπτα και τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ενώ χτες ανακοινώθηκε ότι μια ημέρα μετά την απεργία θα στρογγυλοκαθίσει σε μία ακόμα συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας στα πλαίσια του «κοινωνικού διαλόγου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι στους δρόμους(2008-01-12 00:00:00.0)
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ συνεχίζουν τον εμπαιγμό των εργαζομένων(2007-11-24 00:00:00.0)
Αγωνιστικό κάλεσμα για τις 7 Νοέμβρη(2007-10-23 00:00:00.0)
«Μαύρο» και στους δύο(2007-07-03 00:00:00.0)
Δικομματικός...(2005-03-04 00:00:00.0)
Τα δεκάχρονα...(2002-03-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ