Τετάρτη 29 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Προχωρούν σε αποκλεισμό του υπουργείου Ναυτιλίας

Από την κινητοποίηση των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης την περασμένη βδομάδα
Από την κινητοποίηση των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης την περασμένη βδομάδα
Στη μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση περνούν πλέον οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, οι οποίοι από σήμερα κλιμακώνουν τον αγώνα τους με τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία και αρχίζουν τριήμερο αποκλεισμό του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της λεωφόρου Γρ. Λαμπράκη. Πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά την επιβίωσή τους ως κλάδο, αφού χτες έγινε ορατό με τον πλέον προκλητικό τρόπο ότι η κυβέρνηση έχει την «πόρτα της κλειστή» για τη Ζώνη. Ειδικότερα, χτες σύμφωνα με τις προσωπικές δεσμεύσεις, την περασμένη Πέμπτη, του γενικού γραμματέα του ΥΕΝ Λ. Λαμπρόπουλου προς τους εκπροσώπους των σωματείων της Ζώνης, υποτίθεται ότι θα ανακοινώνονταν από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτη τα κυβερνητικά μέτρα για την ανάπτυξη της Ζώνης και την προστασία των ανέργων. Ομως αντί αυτού οι εργατοτεχνίτες «εισέπραξαν» την... απουσία από το υπουργείο τόσο του γραμματέα όσο και του υπουργού!

Οι εργατοτεχνίτες συγκεντρώθηκαν αρχικά στις 5.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, η Ζώνη αιμορραγεί. Η ανεργία αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Πρέπει να δώσουμε τέλος στην κοροϊδία, να απαιτήσουμε να δώσουν επιτέλους λύσεις με βάση το διεκδικητικό μας πλαίσιο. Συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά κλιμακώνουμε τους αγώνες μας για την επιβίωσή μας, για την αξιοπρέπεια των οικογενειών μας» επισήμανε προς τους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Ι. Πουντίδης. Αμέσως μετά ξεκίνησαν πορεία προς το ΥΕΝ. Εκεί τους περίμεναν πλήθος εργαζομένων του Πειραιά και εκπροσώπων μαζικών φορέων που συγκεντρώθηκαν για να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους ενώ τα συνθήματα: «Θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία, φτάνει πια η κοροϊδία», «Αυτό το υπουργείο δεν είναι ναυτιλίας, είναι του εγκλήματος και της ανεργίας» αντήχησαν στο κέντρο του Πειραιά.

Οταν οι εκπρόσωποι των συγκεντρωμένων πληροφορήθηκαν την απουσία του υπουργού και του γενικού γραμματέα, απαίτησαν να καθοριστεί ραντεβού για σήμερα, όμως και πάλι εισέπραξαν την άρνηση του υπουργού, την οποία μετέφερε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Δελημιχάλης. «Αύριο (σ.σ. σήμερα) το υπουργείο θα είναι όλη μέρα κλειστό» ήταν η απάντηση του Ι. Πουντίδη και συνέχισε προς τους συγκεντρωμένους: «Δεν υποχωρούμε. Δε θα φύγουμε από το σβέρκο τους. Θα είμαστε συνέχεια μπροστά τους αν δε δώσουν λύσεις». Το λόγο πήρε και ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γ. Τούσσας, ο οποίος ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τη δικαστική απόφαση που χαρακτηρίζει τη σημερινή απεργία των ναυτεργατών παράνομη και τους κάλεσε να συμμετάσχουν αποφασιστικά στη μάχη για την περιφρούρηση της απεργίας στο λιμάνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ