Τετάρτη 29 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μόνο τα επείγοντα στα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα οι υγειονομικές μονάδες της χώρας - στο ΕΣΥ και στο ΙΚΑ - καθώς οι γιατροί και οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Ηδη χτες οι εργαζόμενοι του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 9 π.μ - 1 μ. και με απόφαση του σωματείου τους συμμετέχουν και στη σημερινή απεργία. Διεκδικούν μείωση των ορίων ηλικίας, την ένταξη του επαγγέλματός τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και την κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου του Σιούφα. «Δεν εξουσιοδοτούμε κανέναν, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων του Κέντρου, ούτε τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να συζητήσουν οτιδήποτε άλλο εκτός από τις διεκδικήσεις μας. Ζητάμε να απορρίψουν συνολικά τα αντεργατικά μέτρα και να οργανώσουν τον αγώνα μας για καλύτερη υγειονομική περίθαλψη και βελτίωση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας».

Αποφάσεις για τη συμμετοχή στην απεργία έχουν πάρει οι Ομοσπονδίες Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Υγειονομικών Υπαλλήλων του ΙΚΑ (ΠΟΥΓΥΙΚΑ) και η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά.

Η ΠΟΥΓΥΙΚΑ συνεχίζει την απεργία και αύριο με αιτήματα την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού καθώς είναι κενές 1.975 (ποσοστό 34%) απ' τις 5.875 οργανικές θέσεις. Το Φλεβάρη του 2002 προκηρύχτηκαν 282 θέσεις αλλά η προώθησή τους κωλυσιεργεί.

Επίσης, η ΠΟΥΓΥΙΚΑ ζητά «ανταποδοτικό οικονομικό κίνητρο» ως μερίδιο από το κονδύλι που έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του ΙΚΑ για την παροχή υγειονομικών προς τρίτους. Αντί, δηλαδή, για μισθούς που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες η Ομοσπονδία ολισθαίνει στις γλίσχρες διεκδικήσεις των κινήτρων που ανά πάσα στιγμή μπορούν να αρθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ