Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δικομματικός...

Μια και συνεχίζονται οι δικομματικές «μονομαχίες» στα διάφορα τηλεοπτικά «παράθυρα», σχετικά με τον ΛΑΦΚΑ (Λογαριασμός Αλληλεγγύης Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης), θεωρούμε χρήσιμο και σκόπιμο να σας ξαναθυμίσουμε την ιστορία του.

Το συγκεκριμένο χαράτσι θεσμοθετήθηκε το 1992, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων, με τον αντιασφαλιστικό νόμο 2084/92, τον λεγόμενο και νόμο Σιούφα και είχε καταληκτική ημερομηνία την 31.12.1997. Το ΠΑΣΟΚ, παρότι υποσχόταν προεκλογικά την κατάργηση του «νόμου Σιούφα», όταν έγινε κυβέρνηση τον διατήρησε. Και όχι μόνον. Τον επέκτεινε ακόμη περισσότερο και μαζί του παρέτεινε (το 1998) την ισχύ του χαρατσιού μέχρι το 2001. Το 2002, επίσης, με νέο νόμο, τον λεγόμενο νόμο Ρέππα, την παρέτεινε και πάλι μέχρι το τέλος του 2007. Κι όλ' αυτά, παρά τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις των συνταξιούχων.

Στις 19.1.2004 το Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνει παράνομη την παρακράτηση, μετά από σχετική προσφυγή συνταξιούχων. Αμέσως μετά και ενώ η χώρα βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο, τόσο ο Κ. Καραμανλής, όσο και ο Γ. Παπανδρέου, κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, υπόσχονται και οι δυο την κατάργηση του ήδη «νεκρού» και παράνομου με δικαστική απόφαση ΛΑΦΚΑ.

Σήμερα, τόσο οι μεν όσο και οι δε κάνουν πως δε γνωρίζουν τίποτε για... το φόνο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ