Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Συμμέτοχος στα σχέδια της Νέας Τάξης η κυβέρνηση

Ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη

Αναφορικά με την περιοδεία του Ελληνα πρωθυπουργού στα Βαλκάνια η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει:

«Το ρόλο του μεσολαβητή, ρυθμιστή της Ελλάδας στα Βαλκάνια, σε πλήρη αρμονία με τις επιταγές των ΗΠΑ, του NATO και της ΕΕ, επιβεβαιώνει με την επίσκεψή του στις Βαλκανικές χώρες ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κων. Καραμανλής. Εχοντας προ πολλού απεμπολήσει τη θέση του για μη αλλαγή συνόρων στην περιοχή, ο κ. Καραμανλής προσπαθεί να προσαρμόσει την παρέμβασή του στα "δεδομένα", που δημιούργησαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ με το διαμελισμό και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, προκειμένου να υποδουλώσουν τους λαούς των Βαλκανίων και να εντάξουν τα νέα κράτη -προτεκτοράτα στις Ευρωατλαντικές δομές (ΗΠΑ -ΝΑΤΟ) της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Επίσης, στα πλαίσια του "Συμφώνου Σταθερότητας" που προωθούν οι ιμπεριαλιστές στην περιοχή, ανοίγει ο δρόμος για τους Ελληνες βιομηχάνους και τραπεζίτες, οι οποίοι είναι έτοιμοι να δραστηριοποιηθούν στα Βαλκάνια και να "μοιράσουν" τους κόπους των λαών της πρώην Γιουγκοσλαβίας αυτούς που μέχρι χτες αιματοκύλησαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

Η επίσκεψη αυτή αποδεικνύει, για μια άλλη φορά, ότι η ελληνική κυβέρνηση νομιμοποιεί την ιμπεριαλιστική επέμβαση και λειτουργεί ως συμμέτοχος και εκτελεστής των σχεδίων της Νέας Τάξης που μόνο δεινά έφεραν στους λαούς των Βαλκανίων. Ο ελληνικός λαός έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή του σ' αυτή την πολιτική που μόνο όξυνση μπορεί να δημιουργήσει με απρόβλεπτες συνέπειες μεταξύ των γειτονικών λαών αλλά και στη χώρα μας.

Η σταθερότητα και η ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων θα αποκατασταθούν όχι με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου, αλλά μόνο όταν απομακρυνθούν οι δυνάμεις κατοχής (ΝΑΤΟ) από τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ιδιαίτερα από το Κοσσυφοπέδιο και πάψει ο παραπέρα διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας - και αφεθούν μόνοι τους οι λαοί να χαράξουν το μέλλον τους.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τους Ελληνες στρατιώτες από το Κοσσυφοπέδιο και τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

Επίσης, καλεί τις μαζικές οργανώσεις να καταδικάσουν την επικίνδυνη αυτή πολιτική και να συμπαρασταθούν στους λαούς της περιοχής συμμετέχοντας στο μεγάλο αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στις 18 Μάρτη, στις 7μ.μ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και με πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενταση διαρκείας στα Βαλκάνια(2017-05-19 00:00:00.0)
Για τις βαλκανικές εξελίξεις(2005-11-27 00:00:00.0)
Στη δίνη των Βαλκανίων(2001-07-08 00:00:00.0)
«Ανοίγει νέος αιματηρός γύρος»(2001-03-08 00:00:00.0)
Στην «κλίνη του Προκρούστη» οι λαοί της Ευρώπης(1999-12-16 00:00:00.0)
Κίνδυνος γενικότερης ανάφλεξης(1998-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ