Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ελαφριά ατμόσφαιρα»

«Για να ελαφρύνουμε λίγο την ατμόσφαιρα, θα σημειώσουμε ότι η εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Λ. Καρατζά, υποστήριξε και πάλι την ...πρωτότυπη ιστορική άποψη του κόμματός της, σύμφωνα με την οποία για τα ναρκωτικά ευθύνεται ο καπιταλισμός, και δη ο ιμπεριαλισμός!..». Ετσι, κλείνει το ρεπορτάζ της χτεσινής «Αυγής», σχετικά με την προχτεσινή παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης για το 2004, της «Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον έλεγχο των ναρκωτικών». Και σε ό,τι αφορά την παρουσίαση της έκθεσης και την παρέμβαση της εκπροσώπου του ΚΚΕ, είχαμε ρεπορτάζ στο χτεσινό φύλλο του «Ρ». Σε ό,τι αφορά, όμως, την «ελαφριά ατμόσφαιρα» του ρεπορτάζ της «Αυγής», η στήλη έλαβε την απάντηση της Λ. Καρατζά προς τον συντάκτη της πρώτης και τη δημοσιεύει:

«Κύριε

Διάβασα προσεκτικά την παρατήρησή σας, ότι η άποψη, που εξέφρασα για τις αιτίες που οδηγούν στα ναρκωτικά, είναι "η ...πρωτότυπη, ιστορική άποψη του ΚΚΕ". Πράγματι, το ΚΚΕ ισχυρίζεται ότι για το ξεχαρβάλωμα των ανθρώπων φταίει ο καπιταλισμός. Βλέπεις, το ΚΚΕ είναι μαρξιστικό κόμμα. Τι άλλο να πει;

Επειδή, όμως, εγώ θέλω να ανοίξω τα μάτια μου, σας παρακαλώ να μου εξηγήσετε τις απόψεις του δικού σας κόμματος. Λέτε να ισχύει, όντως, η ιστορική άποψη ότι για την τοξικομανία φταίει ο Ερμής που είναι ανάδρομος; Σας υπόσχομαι να μελετήσω διεξοδικά το νέο βιβλίο της κ. Παπαπέτρος και αν σας βολέψει στείλτε μου και αυτό του Πιτ Παπαδάκη, που προφανώς εσείς συμβουλεύεστε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ