Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες σ' όλη τη χώρα

Την Παρασκευή, 18 Μάρτη, στις 7.00 μ.μ. στα Προπύλαια το αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο και στη συνέχεια η πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) μπαίνει δυναμικά στην τελική ευθεία για το μεγάλο αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, που θα γίνει την Παρασκευή, 18 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια και την πορεία που θα ακολουθήσει στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Αλλα και σ' όλη την Ελλάδα, οι Επιτροπές Ειρήνης, σε συνεργασία με άλλες μαζικές και κοινωνικές οργανώσεις, πραγματοποιούν αντιπολεμικές συσκέψεις, ημερίδες, συγκεντρώσεις, πικετοφορίες, συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων, στις 20 Μάρτη, από την έναρξη του πολέμου και τη συνεχιζόμενη κατοχή στο Ιράκ, την κατάσταση στην Παλαιστίνη και το Αφγανιστάν.

Στην Αθήνα

Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ) και οι Επιτροπές Ειρήνης, στα πλαίσια της προετοιμασίας της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής εκδήλωσης της 18ης Μάρτη, πραγματοποιούν σειρά εκδηλώσεων. Το πρόγραμμά τους έχει ως εξής:

- Επιτροπή Ειρήνης Αγ. Παρασκευής, σήμερα Παρασκευή 4 Μάρτη, στις 9 μ.μ., στο κέντρο «ΟΑΣΗ» (Λ. Μεσογείων 425, πλατεία Αγ. Παρασκευής). Θα μιλήσει ο Γιάννης Δούρος, μέλος της Γραμματείας της ΠΕΔΥΕ, με θέμα: 50 χρόνια ΕΕΔΥΕ, ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί - Νέες απειλές για την ειρήνη, το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Χαϊδαρίου, σήμερα Παρασκευή 4 Μάρτη, στις 8 μ.μ., στο ΚΑΠΗ Χαϊδαρίου (Καρδίτσας 6). Θα μιλήσει ο Αγγελος Βρεττός, μέλος της Γραμματείας της ΠΕΔΥΕ, με θέμα: 50 χρόνια ΕΕΔΥΕ, ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί - Νέες απειλές για την ειρήνη, το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα. Θα ακολουθήσει βραδιά με ρεμπέτικο τραγούδι.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης, αύριο Σάββατο 5 Μάρτη, στις 5 μ.μ., στα γραφεία της (Βρυούλων 14), σύσκεψη στο χώρο της Εκπαίδευσης, με θέμα το συντονισμό δράσης εκπαιδευτικών - γονιών - μαθητών και την ανάπτυξη του φιλειρηνικού κινήματος.

Στη Μακεδονία - Θράκη

Συσκέψεις πραγματοποιούν τις μέρες αυτές οι Επιτροπές Ειρήνης στους νομούς Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να αποφασίσουν συλλαλητήρια αλληλεγγύης στους λαούς του Ιράκ και της Γιουγκοσλαβίας και γενικότερα για να καταδικάσουν τους ιμπεριαλιστές και τον πόλεμο. Πέρα από τα συλλαλητήρια, που τα περισσότερα θα γίνουν στις 18 Μάρτη, θα αποφασιστεί η διοργάνωση παράλληλων καλλιτεχνικών κλπ. εκδηλώσεων, όπως για παράδειγμα στην Αλεξανδρούπολη, όπου προετοιμάζεται κοινή εκδήλωση των φοιτητών και σπουδαστών της ΠΣΚ και της ΕΔΥΕ.

- Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 18 Μάρτη, στις 7μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Επίσης, την Πέμπτη, 17 Μάρτη, διοργανώνεται συναυλία με καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Τέλος, τη Δευτέρα 28/3 στην Αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης θα γίνει ημερίδα για τη Νέα Τάξη και την Εθνική Ανεξαρτησία.

- Στην Καβάλα, στις 18 Μάρτη, 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία.

- Στην Κομοτηνή, στις 16 Μάρτη, 7μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

- Στην Αλεξανδρούπολη, στις 18 Μάρτη μπροστά στο Δημαρχείο, 7μ.μ.

Στη Θεσσαλία

- Στη Λάρισα, σε σύσκεψη της Επιτροπής Φορέων κατά του Πολέμου αποφασίστηκε αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο για τις 23 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης. Επίσης, την Τετάρτη 16 Μάρτη, η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Διεθνείς Εξελίξεις». Εισηγητές θα είναι ο Δ. Αλευρομάγειρος, στρατηγός εν αποστρατεία, ο οποίος θα μιλήσει για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τις επιπτώσεις σε Ελλάδα και Κύπρο και ο Β. Φίλιας, καθηγητής Κοινωνιολογίας, πρώην πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου, που θα μιλήσει για τα δύο χρόνια μετά την επέμβαση των Αμερικανών ιμπεριαλιστών στο Ιράκ.

- Στο Νομό Τρικάλων θα γίνει συλλαλητήριο στις 19 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Για την καλύτερη οργάνωση του συλλαλητηρίου, την Τρίτη 8 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων, στις 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον».

- Αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο θα γίνει και στην Καρδίτσα στις 18 Μάρτη, στο Εργατικό Κέντρο. Επίσης, την Παρασκευή η Επιτροπή Ειρήνης του νομού συγκαλεί σύσκεψη εκπροσώπων φορέων, μελών της, στις 7 μ.μ. στα γραφεία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων.

Ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν και στο Νομό Μαγνησίας.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

- Η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Χαλκίδας προγραμματίζει εκδήλωση για το τελευταίο δεκαήμερο του Μάρτη, με δεδομένη και την καθιερωμένη αντιιμπεριαλιστική πορεία Ν. Αρτάκη - Χαλκίδα, το πρώτο δεκαήμερο του Μάη. Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και οι Επιτροπές Ειρήνης Λιβαδειάς, Θηβών και Λαμίας.

- Στην Τρίπολη, σε σύσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης Πελοποννήσου, αποφασίστηκε σειρά εκδηλώσεων το επόμενο διάστημα σε κάθε πρωτεύουσα νομού της Πελοποννήσου, με κορυφαίες στιγμές αυτές στις 18 Μάρτη και στις 29 Μάη (22η Παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης Κερασίτσα - Τρίπολη, που θα πραγματοποιηθεί στην Κερασίτσα, γενέτειρα του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη).

- Στο Ηράκλειο Κρήτης αποφασίστηκε η πραγματοποίηση παγκρήτιας κινητοποίησης στη βάση της Σούδας, στις 20 Μάρτη, σαν κορύφωση σειράς εκδηλώσεων, που θα γίνουν σε κάθε νομό της Κρήτης και στις 15 Μάη στα πλαίσια του 10ήμερου Ειρήνης και του γιορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΕΕΔΥΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις σ' όλους τους νομούς(2005-03-16 00:00:00.0)
Να δώσουμε μαχητικό «παρών»(2005-03-08 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για τις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις(2005-03-03 00:00:00.0)
Ανεβάζει ρυθμούς το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα(2005-03-01 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα(2005-02-27 00:00:00.0)
Στους δρόμους όλη η χώρα(2000-03-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ