Τρίτη 2 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Κάλεσμα στους εργαζόμενους να στηρίξουν την προσπάθεια αλλαγής των συσχετισμών

Κάλεσμα για αλλαγή των συσχετισμών στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων έτσι ώστε «να περάσει η πλειοψηφία στα χέρια των συνεπών αγωνιστικών δυνάμεων» απευθύνει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία». Ενόψει του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απρίλη, οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ καθώς και εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από διάφορα σωματεία παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου και κάλεσαν τους αντιπροσώπους να στηρίξουν «την προσπάθεια για την ανατροπή της άσχημης κατάστασης στο Εργατικό Κέντρο», διότι, όπως τονίστηκε, «θα είναι ένα μεγάλο βήμα στην υπόθεση της αλλαγής της κατάστασης συνολικά στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής μας».

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν οι Γιώργος Λιατίφης, Δημήτρης Αρμάγος και Κωνσταντίνα Παππή, μέλη του απερχόμενου ΔΣ, καθώς και οι Γιάννης Γιαννέτσος και Γιάννης Παπαϊωάννου, από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, οι οποίοι θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι με τη ΔΑΣ, όπως και ο Νίκος Γεραγόρης, από το Σωματείο Μισθωτών Λογιστών.

Τονίστηκε ότι «αυτοί που είμαστε εδώ σήμερα καθώς και πολλοί ακόμη που στηρίζουν την προσπάθειά μας, δώσαμε μεγάλη μάχη για εργατικό κίνημα και σωματεία μαζικά, διεκδικητικά, που να λειτουργούν με δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες, ενάντια στα φαινόμενα εκφυλισμού, διάλυσης, υποβάθμισης των σωματείων και του Εργατικού Κέντρου».

Αναφέρθηκαν στην ίδρυση δύο νέων σωματείων στα Τρίκαλα: Του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και του Παραρτήματος Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου το 2020. Σημειώθηκε ότι από τις μάχες των αγωνιστικών δυνάμεων «άλλαξαν οι συσχετισμοί και έγιναν πιο μαζικά σωματεία με περισσότερα μέλη και δραστηριότητα» και υπογραμμίστηκαν η μάχη που δόθηκε «ενάντια στη νοθεία για να καθαρίσουν τα σωματεία και το Εργατικό Κέντρο από νόθους», όπως και οι πρωτοβουλίες μέσα από τα σωματεία «για διεκδικήσεις όπως οι ΣΣΕ, για μέτρα προστασίας και ασφάλειας, για οργάνωση αγώνων και απεργιών».

Τονίστηκε πως «πλέον μπορούμε να πούμε ότι έχει γίνει η εκκαθάριση από νόθους, κι αυτό οφείλεται στην παρέμβαση των δυνάμεών μας, όσων συμπορεύτηκαν μαζί μας, τίμιων συνδικαλιστών και εργαζομένων» και επισημάνθηκε ότι «αυτά είναι κριτήρια για τους υπόλοιπους αντιπροσώπους να συμπορευτούν μαζί μας». Αναδείχθηκε μάλιστα ότι ήδη μια σειρά από αντιπρόσωποι, παρόλο που εκλέχθηκαν με άλλα ψηφοδέλτια, συμπαρατάσσονται με τη ΔΑΣ, συμβάλλοντας στην αλλαγή των συσχετισμών που έχει ανάγκη η εργατική τάξη της περιοχής.

«Τώρα είναι η ώρα!» υπογράμμισαν και πρόσθεσαν πως «τώρα κρίνεται αν οι εργαζόμενοι στα Τρίκαλα θα έχουν Εργατικό Κέντρο ή ένα κτίριο - κουφάρι. Τώρα κρίνεται αν θα έχουν συλλογική μορφή οργάνωσης, αν θα έχουν ένα αποκούμπι στις αγωνίες και τα προβλήματά τους». Σημείωσαν ότι «η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο συνέχισαν την πορεία εκφυλισμού και χειραγώγησης των εργαζομένων και στήριξαν τη γραμμή συμβιβασμού με την εργοδοσία». Συμπλήρωσαν ότι «χρειάζεται εδώ και τώρα ανατροπή της άσχημης κατάστασης στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων. Θα είναι ένα μεγάλο βήμα στην υπόθεση της αλλαγής της κατάστασης συνολικά στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής μας. Θα αναθαρρήσουν πολλοί εργαζόμενοι κι απ' αυτούς που δεν είναι συνδικαλισμένοι. Γιατί θα ξέρουν ότι έχουν ένα όπλο στον αγώνα τους, που θα βρίσκεται σε έμπιστα χέρια που έχουν δώσει δείγματα γραφής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ