Τρίτη 2 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
Πέφτουν τα ταβάνια σε Κέντρα Υγείας

Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την υποτιθέμενη «αναβάθμιση της δημόσιας Υγείας», η πραγματικότητα «πλακώνει» ακόμα και την αποσπασματική και υποστελεχωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ο λόγος αυτήν τη φορά για το Παιδιατρικό Ιατρείο του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας, όπου από τύχη δεν υπήρξαν θύματα την Πέμπτη όταν έπεσε το ταβάνι!

Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν λειτουργούσε το Ιατρείο και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός παιδιού, γονέα ή εργαζόμενου, καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» 1ης και 2ης ΥΠΕ, ενώ επισημαίνει ότι «την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κομπάζει για την "αναβάθμιση" στα Κέντρα Υγείας, έχουμε το γεγονός της κατάρρευσης της οροφής μαζί με τις χιλιάδες ελλείψεις εργαζομένων.

Το περιστατικό της κατάρρευσης οροφής έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες αντίστοιχα περιστατικά σε δημόσια κτίρια που παραμένουν ασυντήρητα, υποβαθμισμένα και κυριολεκτικά στη μοίρα τους, δημιουργώντας πολλαπλούς κινδύνους για εργαζόμενους και πολίτες. Είναι καρπός μιας διαχρονικής πολιτικής απαξίωσης και υποβάθμισης κάθε δημόσιας δομής παροχής υπηρεσιών, στο όνομα των περικοπών και της μείωσης του κόστους».

Εκρηκτικά τα κενά στα ελάχιστα Κέντρα Υγείας

«Αυτά συμβαίνουν όταν η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής, οι προληπτικές παρεμβάσεις, η συντήρηση και επισκευή των δημόσιων δομών θεωρούνται κόστος. Επιπλέον, πρόσφατα στο Κέντρο Υγείας Αγίων Αναργύρων σταμάτησαν να εργάζονται με δικαστική απόφαση 12 γιατροί από τους 50, ενώ το επόμενο διάστημα συνταξιοδοτούνται τουλάχιστον άλλοι 7 γιατροί. Οι 2 από τους 12 γιατρούς ήταν παθολόγοι - οικογενειακοί γιατροί, με συνέπεια χιλιάδες ασθενείς τους οποίους παρακολουθούσαν να μένουν "στον αέρα", καθώς παραμένει μόνο ένας παθολόγος.

Στο ίδιο Κέντρο Υγείας δεν λειτουργούν καν τα τηλέφωνα από τον Νοέμβρη, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι (διοικητικοί, ιατροί, νοσηλευτές κ.ά.) να επικοινωνούν μεταξύ τους με τα προσωπικά τους κινητά τηλέφωνα ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας!», είναι μερικά από όσα συνθέτουν το σκηνικό της ΠΦΥ.

«Αναρωτιόμαστε μήπως έχουμε τυφλωθεί τελικά και δεν βλέπουμε το τεράστιο έργο της κυβέρνησης για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας!», σχολιάζει η ανακοίνωση, προβάλλοντας τις διεκδικήσεις κόντρα στην εμπορευματοποίηση, για προσλήψεις προσωπικού, αλλά και για εργασίες επισκευής και συντήρησης στα ΚΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ