Τρίτη 2 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θ. ΓΚΙΩΝΗΣ
Με το ΚΚΕ για να ξεφορτωθεί ο λαός όσους κάθονται στον σβέρκο του

Μήνυμα για ενίσχυση του Κόμματος από την επιτυχημένη εκδήλωση της ΤΕ Κορινθίας

Κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές απηύθυνε ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, σε εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Κορινθίας.

Στη γεμάτη από κόσμο κάθε ηλικίας αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, το άνοιγμα πραγματοποίησε η Κική Νανοπούλου, Γραμματέας της ΤΕ Κορινθίας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν καλώντας σε στήριξη του Κόμματος οι Δημήτρης Κόρκας, απόστρατος αξιωματικός του Πεζικού (και πρώην γραμματέας της ΝΕ Κορινθίας της ΛΑΕ), Γιώργος Στρατούρης, εργαζόμενος στο Τυπογραφείο της Βουλής (και πρώην μέλος της Ν. ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής), Γιώργος Κραμποκούκης, βιομηχανικός εργάτης στο εργοστάσιο «Μουρίκης», και Θοδωρής Σκόνδρας, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σικυώνας - Ξυλοκάστρου.

«Η ΕΕ είναι συμμαχία των μονοπωλίων, διακρατική ιμπεριαλιστική ένωση, αντίπαλος των λαών, και δεν μπορεί να αλλάξει προς όφελός τους! Γίνεται μόνο χειρότερη!», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Θ. Γκιώνης και επεσήμανε σε σχέση με τις «δραστηριότητές» της: «Την πολιτική της ΕΕ τη συνδιαμορφώνουν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Την ψηφίζουν όλα τα αστικά κόμματα, είτε σοσιαλδημοκρατικά είτε φιλελεύθερα και ακροδεξιά, στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και την ελληνική Βουλή. Το δίλημμα είναι ίδιο παντού: Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Η ΕΕ υπάρχει και λειτουργεί για τα κέρδη των καπιταλιστών!».


Στάθηκε και στο τι πραγματικά είναι ώριμο σήμερα για τους εργαζόμενους και τον λαό, υπογραμμίζοντας τους λόγους που αυτό δεν συμβαίνει: «Στον 21ο αιώνα, το 2024, στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης και των άλλων μεγάλων επιστημονικών επιτευγμάτων, αντί να δουλεύουμε όλο και λιγότερο μέσα στη μέρα, αντί ο άνθρωπος να απαλλάσσεται από μονότονες και κουραστικές δουλειές και να αυξάνεται ο ελεύθερος χρόνος, αντί να μειώνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αντί να αξιοποιούνται για την ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας, συμβαίνουν ακριβώς τα αντίθετα, γιατί ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι και όλα αυτά τα επιτεύγματα βρίσκονται σήμερα στα χέρια των καπιταλιστών, που τα αξιοποιούν με αποκλειστικό κριτήριο την αύξηση της κερδοφορίας τους».

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, τόνισε, «οι λαοί έχουν αστείρευτη δύναμη και δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη! Επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ ότι μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό, αποφασίζοντας να απαλλαγεί από τα δεσμά της εξουσίας του κεφαλαίου και των ενώσεών του. Να ξεφορτωθεί όλους αυτούς που κάθονται στο σβέρκο του, παίρνοντας στα δικά του χέρια τα κλειδιά της εξουσίας και της οικονομίας».

Μπροστά στο επόμενο διάστημα μέχρι τις ευρωεκλογές, κάλεσε τον λαό να συμπορευτεί και να στηρίξει το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι η ψήφος στο Κόμμα σημαίνει «αποφασιστική απάντηση στην ΕΕ της βαρβαρότητας των μονοπωλίων. Δύναμη στην πάλη του λαού μας και των άλλων λαών για αποδέσμευση από τις αλυσίδες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικής ένωσης. Ελπίδα για το μέλλον του εργαζομένου λαού σε μια Ευρώπη της συνεργασίας αυτών που παράγουν τον πλούτο, της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ειρήνης, του σοσιαλισμού!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, για να δοθεί δύναμη και ελπίδα στον λαό(2024-05-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2023-10-06 00:00:00.0)
Να μαυρίσει ο λαός τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ(2014-02-13 00:00:00.0)
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κάνουν αφαίμαξη στο λαό(2009-09-23 00:00:00.0)
Σοβαρό πρόβλημα με το νερό αντιμετωπίζει η Κορινθία(2003-08-30 00:00:00.0)
Εκλέχτηκε νέο ΚΣ και Γραμματέας(2001-12-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ