Τρίτη 2 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΙΡΟΓΙΩΡΓΟΣ
Μονόδρομος και επιλογή ευθύνης η συμπόρευση των Ελλήνων της διασποράς με το ΚΚΕ

Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Δημήτρης Μοιρογιώργος, γιατρός μαιευτήρας γυναικολόγος που ζει και εργάζεται στην Κύπρο τα τελευταία 6 χρόνια, ανέφερε:

«Εγώ και πολλοί άλλοι συμπατριώτες μας αναγκαστήκαμε να μεταναστεύσουμε εξαιτίας των εξοντωτικών αντιλαϊκών - αντεργατικών πολιτικών των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, πολιτικών οι οποίες οδήγησαν τη χώρα μας σε μια άνευ προηγουμένου απώλεια εργατικού δυναμικού.

Οι περισσότεροι από εμάς στο παρελθόν, λόγω της συστηματικής προσπάθειας απαξίωσης των εκλογών από τα γνωστά κέντρα προπαγάνδας, ίσως να πέσαμε στην παγίδα μιας απολιτίκ - αδιάφορης στάσης, η οποία εκφραζόταν με αποχή από τις κάλπες, πράγμα που βόλεψε όσο τίποτα την επικράτηση των κυβερνήσεων της διαπλοκής.

Κοιτώντας σας μία προς μία και έναν προς έναν στα μάτια, σας καλώ σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. Μια συμπόρευση που είναι μονόδρομος, είναι επιλογή ευθύνης, είναι η μόνη απάντηση απέναντι στον εμπαιγμό και την εξαθλίωση που παράγουν τα αστικά κόμματα και οι συνεργάτες τους, τα μέσα μαζικής προπαγάνδας.

Ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών, εμείς οι Ελληνες της διασποράς έχουμε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να συμπορευτούμε με το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ των μεγάλων κοινωνικών αγώνων, το ΚΚΕ της εργατιάς, το ΚΚΕ της αντίστασης και της ανατροπής. Μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί, ειδικά σήμερα, που οι ακροδεξιές παρατάξεις επανακτούν μια ολοένα και αυξανόμενη δυναμική στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Αξιότιμε Γενικέ Γραμματέα του ΚΚΕ, αξιότιμα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, εμείς οι Ελληνες της διασποράς σάς καλωσορίζουμε στην Κύπρο και παράλληλα δεσμευόμαστε πως θα δώσουμε δίπλα σας μία ακόμα τίμια μάχη, για μια πανευρωπαϊκή αντεπίθεση με ζητούμενο την προάσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, σήμερα, από εδώ, από τη μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα όλης της Ευρώπης, στις επερχόμενες ευρωεκλογές στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, και το μήνυμα αυτό θα φτάσει αναλλοίωτο έως τις Βρυξέλλες. Οσα εμπόδια κι αν μας βάλουν, όση χειραγώγηση κι αν ασκήσουν μέσω της μιντιακής προπαγάνδας, εμείς θα δώσουμε τη μάχη για την πανευρωπαϊκή αντεπίθεση!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ