Τετάρτη 13 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Δεν θα τους περάσει

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από το αντιδραστικό νομοθέτημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, άρχισε ήδη η συζήτηση για το επόμενο κατάπτυστο νομοθέτημα στον χώρο της Παιδείας, που με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στα Λύκεια, θα έχει, όπως φαίνεται, έναν χαρακτήρα νομοσχεδίου - σκούπα!

Ετσι, σαν να μην έφτανε το Εθνικό Απολυτήριο που θα πολλαπλασιάσει τα φροντιστήρια σε όλα τα μαθήματα από πολύ πιο νωρίς... σαν να μην έφτανε η διεύρυνση της δυνατότητας επιλογής σχολείου, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε κατηγοριοποίηση και κλείσιμο σχολείων... τώρα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα εμφανίζουν ότι θα υπάρχουν διατάξεις για την αυστηροποίηση του ποινολογίου των μαθητών αλλά και ποινές στους γονείς! Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι «θα υπάρξει ειδική διάταξη για την ποινική ευθύνη των γονέων για τους μαθητές που κάνουν κατάληψη σχολείου. Επίσης ειδική διάταξη για την οικονομική ευθύνη των οικογενειών σε περίπτωση που τα παιδιά τους έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές σε σχολείο». Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο πρωθυπουργός παρομοίαζε με ληστές τους φοιτητές που κινητοποιούνταν με καταλήψεις στις σχολές τους... Στο ίδιο πνεύμα, του ότι «η κατάληψη είναι μια παράνομη πράξη», επιχειρείται τώρα να μοιραστούν... εκφοβισμός και ποινές και στους γονείς.

Δεν θα τους περάσει όμως! Τόσα και τόσα έχουν δοκιμάσει μέχρι τώρα, webex, κόψιμο εκδρομών και περιπάτων, αστυνομία και εισαγγελείς... Ολα έχουν πέσει στο κενό όταν οι μαθητές είναι αποφασισμένοι και παλεύουν για το δίκιο τους με τις μορφές που αποφασίζουν εκείνοι συλλογικά. Κι έχουν τους γονείς συμπαραστάτες και αρωγούς όταν διεκδικούν τα δίκια τους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ