Σάββατο 27 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το πρόγραμμα ασφάλειας του «2004»

Κανείς αρμόδιος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το κόστος του προγράμματος Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Μία αρχική εκτίμηση έφτανε τα 200 δισ. δρχ., ωστόσο, όπως ομολογούν αρμόδιοι υπουργοί, δεν υπάρχει εικόνα για το πού θα φτάσει ο τελικός λογαριασμός του τομέα της ασφάλειας. Πάντως, όπως δήλωσε προχτές ο Τ. Μίλερ, ως γνήσιος πλασιέ των αμερικανικών εταιριών, η ελληνική πλευρά θα πρέπει «να αγοράσει το καλύτερο προϊόν στην καλύτερη τιμή»...

Η παροχή υπηρεσιών ασφάλειας - στην οποία θα συμμετέχουν συνολικά πάνω από 50.000 άτομα (και εθελοντές) - κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων αφορά: Την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις (ασφάλεια οπαδών, αθλητών, συνοδών των αθλητών). Την ασφάλεια ενδοεταιρικών χώρων. Τον εξοπλισμό φορέων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Την προμήθεια τεχνολογικών συστημάτων ασφαλείας. Την ασφάλεια στις πύλες εισόδου της χώρας (Λιμάνια, Αεροδρόμια κλπ.) και πρόσθετα μέτρα ασφαλείας σε όλη την Αττική.

Για την υλοποίηση του προγράμματος Ασφάλειας απαιτούνται:

1) Η προμήθεια και εγκατάσταση κλειστών κυκλωμάτων έγχρωμης τηλεόρασης και ραδιοδικτύου TETRA με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΥΠ, ΣΔΟΕ, Πυροσβεστικό Σώμα κ.ά.).

2) Τεχνολογικά μέσα για τον έλεγχο πρόσβασης στους χώρους αγωνισμάτων.

3) Συσκευές αναγνώρισης καρτών εντεταλμένων υπαλλήλων, αθλητών κλπ. Οχήματα και μοτοσικλέτες για την κίνηση των 50.000 ατόμων, αστυνομίας, στρατού, ιδιωτών, εθελοντών.

4) Εκπαίδευση των 50.000 ατόμων.

5) Εκσυγχρονισμός του τροχαίου υλικού της Αστυνομίας.

6) Κτιριακή υποδομή και εκπαιδευτικός εξοπλισμός των σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, όπου θα φιλοξενηθούν και οι ενισχυτικές δυνάμεις από όλη την περιφέρεια της χώρας.

7) Εξοπλισμός των υπηρεσιών υγείας και των συστημάτων πληροφορικής της ΕΛ.ΑΣ.

8) Εκσυγχρονισμός των συστημάτων πληροφορικής και επέκτασή τους σε επίπεδο Αστυνομικού Τμήματος.

Ο εκλεκτός της ΔΟΕ...

Ενα αγαπημένο παιδί της ΔΟΕ, ο Peter Ryan, πρώην αρχηγός Ολυμπιακής ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ, ανέλαβε σύμβουλος διοίκησης της «Αθήνα 2004» για θέματα ασφάλειας. Ο P. Ryan έχει διατελέσει σύμβουλος της ΔΟΕ σε θέματα ασφάλειας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σολτ Λέικ Σίτυ, καθώς και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα. Ηταν υπηρεσιακός υφυπουργός στο υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας, ενώ πριν εγκαταλείψει τη Βρετανία ήταν διοικητής εκπαίδευσης του συνόλου των αστυνομικών δυνάμεων και υπεύθυνος για όλες τις Αστυνομικές Ακαδημίες. Το 1996 ανέλαβε Αρχηγός της Αστυνομίας στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ